- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- HAYB- Poland
- Kavoholik - Slovakia
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Kolibri Coffee - Netherlands
- Labuna - WE
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- People Possesion - France
- Pikola Caffe - Czech Republic
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Runty Roaster- Poland
- Swerl Coffee - Sweden
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
HAYB- Poland
-
Kavoholik - Slovakia
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Kolibri Coffee - Netherlands
-
Labuna - WE
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
People Possesion - France
-
Pikola Caffe - Czech Republic
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
-
Runty Roaster- Poland
-
Swerl Coffee - Sweden
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-
- My account
- Favorites
-
Shopping Cart
0
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFor free delivery are missing -,--Free delivery!Sum 0,00 złPrice includes discounts
-



Rum Baba - Kolumbia El Vergel DECAF, bezkofeinowa - 250g
Data palenia: 22.05.2025
Rum Baba - Kolumbia El Vergel DECAF - 250g
Czy kawa bezkofeinowa może smakować jak wyśmienita jasno palona kawa pełna kofeiny, owoców, aromatów? Owszem!
Dekofeinizacja kawy następuje po całkowitym przetworzeniu kawy (zielonej) przez producenta, a przed wprowadzeniem jej do palarni. Najczęściej i tradycyjnie dekofeinizacja odbywa się przy użyciu syntetycznych rozpuszczalników chemicznych. Co jest skuteczne, ale mniej korzystne ze względu na wpływ na środowisko.
Ta kawa bezkofeinowa jest lokalnie pozbawiona kofeiny w Kolumbii zgodnie z metodą procesu trzciny cukrowej. W procesie trzciny cukrowej wykorzystuje się naturalny produkt uboczny trzciny cukrowej (sfermentowaną melasę) jako rozpuszczalnik do ekstrakcji kofeiny. Trzcina cukrowa jest ważną uprawą rosnącą na tym obszarze, co czyni ją idealnym wyborem do usuwania kofeiny z lokalnie uprawianej kawy.
Profil sensoryczny: karmel, śliwka
-
Fresh delivery