- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Kolibri Coffee - Holandia
- Labuna - MY
- Momento Coffee - Polska
- TANAT - Francja
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Sheep & Raven - Polska
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Kolibri Coffee - Holandia
-
Labuna - MY
-
Momento Coffee - Polska
-
TANAT - Francja
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
Sheep & Raven - Polska
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



DAK Coffee- Kenia, Raspberry Pop - 250g
Data palenia: 25.06.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 5.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
DAK Coffee- Kenia, Raspberry Pop - 250g
Uwielbiamy ten sezon w Kenii, szczególnie w tym roku, kawy są żywe i pełne typowych kenijskich aromatów. Ta AA od Mugaga Farmers Cooperative Society jest soczysta, o gęstym body i nutach smakowych malin, jaśminu i czarnej herbaty.
Proces: Kawy są sortowane według gęstości na trzy klasy przez maszynę do miazgowania. Klasa 1 i 2 przechodzą oddzielnie do fermentacji. Klasa 3 jest uważana za niską klasę.
Fermentacja: Kawa jest fermentowana na sucho przez 18-36 godzin w betonowych zbiornikach pod dachem, który zapewnia cień, aby lepiej kontrolować temperaturę podczas fermentacji. Po fermentacji kawy są myte i ponownie sortowane według gęstości w kanałach myjących. Czasami są moczone w czystej wodzie przez noc. Suszone na słońcu przez 12 do 20 dni na afrykańskich łóżkach suszących. Czas zależy od warunków pogodowych. Kawy są przykryte folią w południe i w nocy.
Profil sensoryczny: maliny, jaśmin, czarna herbata
-
Świeża dostawa