- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- TANAT - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- LOT Coffee Roastery - Słowacja
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- People Possesion - Francja
- Runty Roaster- Polska
- Trigger Coffee- Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
TANAT - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
LOT Coffee Roastery - Słowacja
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
People Possesion - Francja
-
Runty Roaster- Polska
-
Trigger Coffee- Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



DAK Coffee- Kolumbia, Melon Splash - 250g
Data palenia: 16.04.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
DAK Coffee- Kolumbia, Melon Splash - 250g50g
Pamiętacie kawe współfermentowaną z melonem z Finca Milan! Dla tych, którzy lubią współfermentowane kawy, ta jest pyszna, bardziej subtelna i wyrafinowana niż poprzednia „Melondo”, ale równie pyszna. W filiżance znajdziemy arbuza, kiwi i kantalupa.
Kawa jest fermentowana w bioreaktorze, gdzie jest łączona z moszczem owocowym (w tym przypadku arbuzem), kulturami starterowymi. . Tlen wewnątrz bioreaktora jest zastępowany azotem. Podczas całego procesu temperatura, pH i poziom Brix są ściśle monitorowane. Parametry tych fermentacji są ustalane na podstawie ciągłych badań i są przestrzegane w określonym zakresie wartości. Po fermentacji i usunięciu śluzu ziarna kawy przechodzą skrupulatny proces suszenia. Najpierw są suszone na słońcu przez dwadzieścia dni, wchłaniając naturalną esencję słońca. Następnie następuje pięciodniowy okres suszenia mechanicznego w celu dokładnego dostrojenia zawartości wilgoci. Ta kombinacja metod suszenia zachowuje delikatne smaki i aromaty ziaren.
Profil sensoryczny: Arbuz, kiwi, kantalupa
-
Świeża dostawa