- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
DAK Coffee- Kolumbia Tropic Electric - 200g
Data palenia: 23.01.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
DAK Coffee- Kolumbia Tropic Electric - 200g
Na czym polega obróbka experimental washed? Wiśnie przechodzą szok termiczny, moczone w wodzie o temperaturze 80 stopni Celsjusza przez 20 sekund, a następnie szybko schładzane zimną wodą przez 3 do 5 minut. Ten proces rozkłada cukier i pasteryzuje ziarna, co przyczynia się do ostatecznego smaku kawy. Następnie owoce są rozdrabniane, a cukry uzyskane przez tłoczenie skórki wiśni są dodawane do zbiornika fermentacyjnego w celu poprawy profilu smakowego i zagwarantowania słodyczy. Następnie kawa jest fermentowana przez 120 godzin, aby upewnić się, że cukry są prawidłowo rozłożone, aby zapewnić smak i kwasowość kawy. Dodawane są również dodatki, podobne do zakwasu w chlebie. Następnie kawę suszy się na słońcu przez 15 dni.
Profil sensoryczny: malina, owoce tropikalne, trawa cytrynowa
-
Świeża dostawa