📢 NOWOŚĆ - Palarnia kawy NERO SCURO - JUŻ DOSTĘPNA

DAK Coffee- Kolumbia Tropic Electric - 200g

Data palenia: 23.01.2025

99.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Owoce tropikalne, Malina, Trawa cytrynowa
Obróbka:
Experimental, Washed
Wysokość uprawy:
2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Caturra
Profil wypalenia:
Omni roast
Waga
0.2 kg

DAK Coffee- Kolumbia Tropic Electric - 200g

Na czym polega obróbka experimental washed? Wiśnie przechodzą szok termiczny, moczone w wodzie o temperaturze 80 stopni Celsjusza przez 20 sekund, a następnie szybko schładzane zimną wodą przez 3 do 5 minut. Ten proces rozkłada cukier i pasteryzuje ziarna, co przyczynia się do ostatecznego smaku kawy. Następnie owoce są rozdrabniane, a cukry uzyskane przez tłoczenie skórki wiśni są dodawane do zbiornika fermentacyjnego w celu poprawy profilu smakowego i zagwarantowania słodyczy. Następnie kawa jest fermentowana przez 120 godzin, aby upewnić się, że cukry są prawidłowo rozłożone, aby zapewnić smak i kwasowość kawy. Dodawane są również dodatki, podobne do zakwasu w chlebie. Następnie kawę suszy się na słońcu przez 15 dni.

Profil sensoryczny: malina, owoce tropikalne, trawa cytrynowa




Parametry:
Profil sensoryczny:
Owoce tropikalne, Malina, Trawa cytrynowa
Obróbka:
Experimental, Washed
Wysokość uprawy:
2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Caturra
Profil wypalenia:
Omni roast
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: