Good Coffee - Etiopia Bench Maji- 250g

Data palenia: 14.11.2025 Profil sensoryczny: mango, morela, jeżyny, grejpfrut, wanilia

Cena: 79.00

Zarejestruj się, aby otrzymać za ten zakup 79 punktów lojalnościowych.
Mielenie:
szt.

Dostępność i dostawa

Wysyłka / Odbiór: 24h🚀/odbierz dziś-Ul. Płocka 22A🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18

Więcej o produkcie

Profil sensoryczny:
Wanilia, Jeżyna, Czerwony grejpfrut, Morela, Mango
Obróbka:
Natural
Odmiana botaniczna:
Geisha, Heirloom
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

Good Coffee - Etiopia Bench Maji- 250g

W smaku pojawia się intensywne mango i soczysta morela, dające wyraźną, tropikalną słodycz. Świetnie kontrastują z nimi jeżyny, które dodają gęstej owocowej struktury oraz elegancki, cytrusowy akcent grejpfruta. Całość subtelnie wygładza wanilia, nadając kawie kremowej miękkości i długiego, deserowego finiszu. Profil jest złożony, słodki i świetlisty — idealny przykład naturalnych kaw z Kaffy.

Etiopia Bench Maji to złożona, naturalnie przetworzona kawa z regionu Kaffa, uznawanego za kolebkę odmiany Geisha. Mieszanka Geishy i Heirloomu (z przewagą Geishy), rosnąca na wysokości 1750 m n.p.m., zbierana jest zarówno z przydomowych ogrodów, jak i dziko rosnących drzew w lesie Bench Maji. Owoce przechodzą 48-godzinną fermentację w workach i długie, kontrolowane suszenie, co nadaje kawie głęboką słodycz i bogatą, wielowarstwową owocowość.

Profil sensoryczny: mango, morela, jeżyny, grejpfrut, wanilia

Parametry:
Profil sensoryczny:
Wanilia, Jeżyna, Czerwony grejpfrut, Morela, Mango
Obróbka:
Natural
Odmiana botaniczna:
Geisha, Heirloom
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie