KAWA Coffee - Kolumbia EL Vergel, Magnum Sidra- 200g

109.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Wanilia, Hibiskus
Obróbka:
Anaerobic natural
Odmiana botaniczna:
Sidra
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.2 kg

KAWA Coffee - Kolumbia EL Vergel, Magnum Sidra- 200g

Kwiatowa świeżość hibiskusa harmonizuje z aksamitną słodyczą wanilii, a soczyste, owocowe nuty nektarynki nadają zapachowi świeżość. Zrównoważona i delikatna kawa.

W 1995 roku rodzina Bayterów zakasała rękawy i rzuciła się na żywioł rolniczy na farmie El Vergel. Awokado było ich głównym produktem, ale kiedy ceny awokado gwałtownie spadły w 2006 roku, wiedzieli, że nadszedł czas na dywersyfikację. Dodali więc odmiany kawy – catimore, red caturra, yellow caturra – i voilà, narodziło się kawowe imperium! Przejdźmy szybko do roku 2016 i pod okiem guru kawy Miguela Jimeneza posadzili specjalne odmiany kawy, przygotowując grunt pod doskonałą kawę. Następnie w 2018 roku, w błysku geniuszu, przyjęli naturalne procesy przetwarzania kawy, bawiąc się kontrolą fermentacji jak szaleni naukowcy w laboratorium. I nie zapominajmy o ich sławie – proces fermentacji Koji, rewolucja w zielonej kawie!

Magnum Sidra to kawa, w której fermentacja staje się sztuką! Podnosząc poziom procesów beztlenowych za pomocą mossto z innej fermentacji kawy (Java), powstaje celebracja mikroorganizmów, które przyczyniają się do tego odrębnego profilu smakowego. Ziarna poddawane są fermentacji przez 72 godziny w plastikowych kadziach. Dwuetapowy proces suszenia obejmuje mechaniczne przejście przez silos, aby zapobiec nadmiernej fermentacji, a następnie 18-dniową ekspozycję na słońce. Następnie ziarna poddaje się stabilizacji przez 30 dni w szczelnych workach. Magnum Sidra to coś więcej niż tylko kawa, to arcydzieło z wyjątkowym akcentem smakowym, które zniewoli Twoje kubki smakowe!

Profil sensoryczny: nektarynka, hibiskus, wanilia

Parametry:
Profil sensoryczny:
Wanilia, Hibiskus
Obróbka:
Anaerobic natural
Odmiana botaniczna:
Sidra
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: