- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



KAWA Coffee - Kolumbia EL Vergel, Magnum Sidra- 200g
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
KAWA Coffee - Kolumbia EL Vergel, Magnum Sidra- 200g
Kwiatowa świeżość hibiskusa harmonizuje z aksamitną słodyczą wanilii, a soczyste, owocowe nuty nektarynki nadają zapachowi świeżość. Zrównoważona i delikatna kawa.
W 1995 roku rodzina Bayterów zakasała rękawy i rzuciła się na żywioł rolniczy na farmie El Vergel. Awokado było ich głównym produktem, ale kiedy ceny awokado gwałtownie spadły w 2006 roku, wiedzieli, że nadszedł czas na dywersyfikację. Dodali więc odmiany kawy – catimore, red caturra, yellow caturra – i voilà, narodziło się kawowe imperium! Przejdźmy szybko do roku 2016 i pod okiem guru kawy Miguela Jimeneza posadzili specjalne odmiany kawy, przygotowując grunt pod doskonałą kawę. Następnie w 2018 roku, w błysku geniuszu, przyjęli naturalne procesy przetwarzania kawy, bawiąc się kontrolą fermentacji jak szaleni naukowcy w laboratorium. I nie zapominajmy o ich sławie – proces fermentacji Koji, rewolucja w zielonej kawie!
Magnum Sidra to kawa, w której fermentacja staje się sztuką! Podnosząc poziom procesów beztlenowych za pomocą mossto z innej fermentacji kawy (Java), powstaje celebracja mikroorganizmów, które przyczyniają się do tego odrębnego profilu smakowego. Ziarna poddawane są fermentacji przez 72 godziny w plastikowych kadziach. Dwuetapowy proces suszenia obejmuje mechaniczne przejście przez silos, aby zapobiec nadmiernej fermentacji, a następnie 18-dniową ekspozycję na słońce. Następnie ziarna poddaje się stabilizacji przez 30 dni w szczelnych workach. Magnum Sidra to coś więcej niż tylko kawa, to arcydzieło z wyjątkowym akcentem smakowym, które zniewoli Twoje kubki smakowe!
Profil sensoryczny: nektarynka, hibiskus, wanilia
-
Świeża dostawa