- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Kolibri Coffee - Holandia
- Labuna - MY
- Momento Coffee - Polska
- TANAT - Francja
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Sheep & Raven - Polska
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Kolibri Coffee - Holandia
-
Labuna - MY
-
Momento Coffee - Polska
-
TANAT - Francja
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
Sheep & Raven - Polska
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



KB Coffee Roasters- Chiny Happenstance - 250g
Data palenia: 24.06.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 5.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
KB Coffee Roasters- Chiny Happenstance - 250g
Większość kawy uprawia się w Junnan, regionie w południowo-zachodnich Chinach, bogatym w mniejszości etniczne. Uprawia się ją również w Hainan i Fujian, ale te 5% całkowitej produkcji to zazwyczaj słabej jakości robusty.
Drzewa kauczukowe, ananasy i drzewa jackfruit zapewniają cień. Xin Zhao produkuje kawę w posiadłości „Happenstance”, wybieraną i wykorzystywaną w World Barista Championships. To doskonale ilustruje potencjał chińskiej kawy na arenie międzynarodowej. Dojrzałe owoce kawy są zamykane w worku fermentacyjnym na 72 godziny (28 stopni). Wysuszone do 30% wilgotności, są ponownie umieszczane w worku fermentacyjnym na kolejne 120 godzin, a następnie suszone na słońcu.
Profil sensoryczny: wiśnie, maliny, kakao
Dane producenta
KB CaféShop
53 Av. Trudaine,
75009 Paris,
France
coffee@kbcoffeeroasters.com
-
Świeża dostawa