- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- Rum Baba Coffee- Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



KB Coffee Roasters- Etiopia Uraga Oro- 250g
Data palenia: 12.03.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
KB Coffee Roasters- Etiopia Uraga Oro- 250g
Stacja mycia Uraga przyjmuje wiśnie od okolicznych rolników. Stacja znajduje się w Guji, regionie uprawy kawy, który kiedyś był częścią Yirgacheffe, ale którego mikroklimat jest tak wyjątkowy, że wyznaczono go jako osobny region uprawy kawy. Metody rolnicze stosowane w tym regionie pozostają w dużej mierze tradycyjne. Rolnicy z Guji zazwyczaj uprawiają kawę razem z innymi roślinami spożywczymi. Metoda ta jest popularna wśród drobnych rolników, ponieważ maksymalizuje wykorzystanie ziemi i zapewnia pożywienie ich rodzinom.
Po przyjęciu do zakładu pracownicy dokonują wizualnej kontroli wiśni i przyjmują do fermentacji beztlenowej tylko wiśnie w pełni dojrzałe. Wybrane wiśnie są rozdrabniane i umieszczane w szczelnych zbiornikach. Dodano drożdże ORO specjalnie opracowane do fermentacji kawy. Kawa i drożdże fermentują beztlenowo przez okres od 18 do 24 godzin. Po fermentacji kawę płucze się czystą wodą i pozostawia do wyschnięcia na podniesionych grządkach. Pracownicy często grabią pergamin, aby zapewnić równomierne suszenie. Suszenie pergaminu trwa około 2–3 tygodni.
Profil sensoryczny: Cytrusy, owoce tropikalne, wiśnie
Dane producenta
KB CaféShop
53 Av. Trudaine,
75009 Paris,
France
coffee@kbcoffeeroasters.com
-
Świeża dostawa