- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
KB Coffee Roasters- Kolumbia Aroma Nativo 628 PPYHN- 250g
Data palenia: 13.01.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
KB Coffee Roasters- Kolumbia Aroma Nativo 628 PPYHN- 250g
Po zerwaniu najdojrzalszych wiśni i ich ręcznej selekcji, odmiana Papayo przechodzi fermentację beztlenową w całych wiśniach. Następnie poddaje się ponownej fermentacji w zamkniętych beczkach z udziałem rodzimych bakterii i specjalnie dobranych drożdży. Po fermentacji kawa jest suszona w parabolicznej suszarce słonecznej przez 12 dni, a następnie stabilizowana przez 2,5 miesiąca w pomieszczeniu o kontrolowanej temperaturze.
Od czterech lat Aroma Nativo łączy kolumbijskich producentów kawy z palarniami na całym świecie. W tym roku Luis Marcelino, założyciel Aroma Nativo, idzie o krok dalej, wprowadzając projekt Veci – wspólną produkcję kawy między producentami stosującymi dobre praktyki agronomiczne, ale pozbawionymi infrastruktury i przestrzeni do przetwarzania kawy. Aroma Nativo zapewnia wiedzę oraz dostęp do zakładów przetwórczych zlokalizowanych na południu regionu Huila i w departamencie Quindío.
Profil sensoryczny: Truskawkowy koktajl mleczny, brzoskwinia, arbuz
Dane producenta
KB CaféShop
53 Av. Trudaine,
75009 Paris,
France
coffee@kbcoffeeroasters.com
-
Świeża dostawa