KB Coffee Roasters- Kolumbia Los Nogales- 250g

Data palenia: 13.01.2025

125.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Brzoskwinia, Papaja, Melon
Obróbka:
120 h - Anaerobic
Wysokość uprawy:
1900-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Typica
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

KB Coffee Roasters- Kolumbia Los Nogales- 250g

Turbo owocowa kawa po obróbce szokiem termicznym. To kolejna kawa w naszej ofercie od znanego producenta rodziny Hernandez.

W kolumbijskim świecie kawy, kobiety są ważnym filarem kultury kawy i przez lata zyskały więcej przestrzeni, w których mogły wykazać się przywództwem i siłą. Tak jest w przypadku Angie Hernández, inżyniera przemysłowego, szefowej laboratorium firmy rodzinnej. Rola naukowca skłoniła ją do eksperymentowania i ulepszania systemów fermentacji już w wieku 24 lat. Jest ważnym filarem tej firmy.„My, kobiety, pokazałyśmy, że jesteśmy bardzo zdolne, każdego dnia podejmujemy coraz większe role... Świat kawy jest ogromny i oglądanie go przez mikroskop jest niesamowite” – powiedziała Angie Hernández. Olga Hernández, najstarsza z rodzeństwa, jest dziś kobietą-liderką, przedstawicielką federacji plantatorów kawy, która wyróżnia się pracą społeczną i ochroną praw rolników na tym terytorium.

O procesie:

Szok termiczny: wybrane ziarna poddaje się szokowi termicznemu wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza przez 1 minutę, a następnie szybkie schładzanie zimną wodą przez 3 minuty. Proces ten rozprasza cukry i pasteryzuje ziarna, które wpływają na końcowy smak kawy.

Fermentacja: proces fermentacji trwający 120 godzin. w tym czasie cukry rozkładają się, co wpływa na smak i kwasowość kawy. Zastosowano również dodatki, podobne do zakwasów do chleba.
Suszenie na słońcu: na końcu ziarna kawy są suszone na słońcu przez 15 dni. ten krok jest niezbędny, aby zmniejszyć wilgotność ziarna do poziomu odpowiedniego do przechowywania.

 Profil sensoryczny: brzoskwiniapapaja,guawa, melon, kwiaty

Parametry:
Profil sensoryczny:
Brzoskwinia, Papaja, Melon
Obróbka:
120 h - Anaerobic
Wysokość uprawy:
1900-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Typica
Profil wypalenia:
Pod filtr

Dane producenta

KB CaféShop
53 Av. Trudaine,
75009 Paris,
France

coffee@kbcoffeeroasters.com

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: