- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
KB Coffee Roasters- Kolumbia Los Nogales- 250g
Data palenia: 13.01.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
KB Coffee Roasters- Kolumbia Los Nogales- 250g
Turbo owocowa kawa po obróbce szokiem termicznym. To kolejna kawa w naszej ofercie od znanego producenta rodziny Hernandez.
W kolumbijskim świecie kawy, kobiety są ważnym filarem kultury kawy i przez lata zyskały więcej przestrzeni, w których mogły wykazać się przywództwem i siłą. Tak jest w przypadku Angie Hernández, inżyniera przemysłowego, szefowej laboratorium firmy rodzinnej. Rola naukowca skłoniła ją do eksperymentowania i ulepszania systemów fermentacji już w wieku 24 lat. Jest ważnym filarem tej firmy.„My, kobiety, pokazałyśmy, że jesteśmy bardzo zdolne, każdego dnia podejmujemy coraz większe role... Świat kawy jest ogromny i oglądanie go przez mikroskop jest niesamowite” – powiedziała Angie Hernández. Olga Hernández, najstarsza z rodzeństwa, jest dziś kobietą-liderką, przedstawicielką federacji plantatorów kawy, która wyróżnia się pracą społeczną i ochroną praw rolników na tym terytorium.
O procesie:
Szok termiczny: wybrane ziarna poddaje się szokowi termicznemu wodą o temperaturze 80 stopni Celsjusza przez 1 minutę, a następnie szybkie schładzanie zimną wodą przez 3 minuty. Proces ten rozprasza cukry i pasteryzuje ziarna, które wpływają na końcowy smak kawy.
Fermentacja: proces fermentacji trwający 120 godzin. w tym czasie cukry rozkładają się, co wpływa na smak i kwasowość kawy. Zastosowano również dodatki, podobne do zakwasów do chleba.
Suszenie na słońcu: na końcu ziarna kawy są suszone na słońcu przez 15 dni. ten krok jest niezbędny, aby zmniejszyć wilgotność ziarna do poziomu odpowiedniego do przechowywania.
Profil sensoryczny: brzoskwinia, papaja,guawa, melon, kwiaty
Dane producenta
KB CaféShop
53 Av. Trudaine,
75009 Paris,
France
coffee@kbcoffeeroasters.com
-
Świeża dostawa