Kaffeelix - Kolumbia Maragesha, Natural - 125g
Złożone aromaty, owocowe nuty, niesamowita słodycz i jedwabiste body... coś pieknego. Maragesha to hybryda Maragogype i Gesha - po raz pierwszy skrzyżowana na farmie Finca Villa Betulia Luisa Anibala w 2017 roku - i przynosi mocne strony obu odmian. Smak zmienia się również w ciągu tygodni po paleniu.
Obróbka:
Wiśnie kawy są najpierw poddawane 24-godzinnej suchej fermentacji tlenowej, a następnie umieszczane w workach GrainPro na 50 godzin w temperaturze poniżej 22 °C. Następnie wiśnie są suszone na podniesionych grządkach, aż osiągną 11% zawartości wilgoci.
Producent:
Felipe Arcila i jego brat Carlos to producenci kawy czwartego pokolenia (możesz też pamiętać Jairo Arcilę). Obaj specjalizują się w przetwarzaniu wysokiej jakości, egzotycznych odmian i zawsze zaskakują rzadkością.
Profil sensoryczny: morela, rodzynki, cukier trzcinowy, wanilia, jedwabisty, średnia kwasowość
Parameters:
Sensory profile:
Plum, Orange blossom, Spices, lavender, Gorzka czekolada
Process:
200h - Anaerobic, Natural
There is currently no comments or ratings for this product.