⚡ Nowości na weekend! 📦 Wjechały świeże dostawy: FRIEDHATS, KB Coffee, Doubleshot, Kavoholik, DAK, Beansmith's. Nie przegap! 🔥
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Kolibri Coffee - Holandia
- Labuna - MY
- Momento Coffee - Polska
- TANAT - Francja
- People Possesion - Francja
- Pikola Caffe - Czechy
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Kolibri Coffee - Holandia
-
Labuna - MY
-
Momento Coffee - Polska
-
TANAT - Francja
-
People Possesion - Francja
-
Pikola Caffe - Czechy
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Kavoholik - Kolumbia Oscar Hernandez, Orange Castillo - 200g
Data palenia: 05.06.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Kavoholik - Kolumbia Oscar Hernandez, Orange Castillo - 200g
Wybrane ziarna poddawane są szokowi termicznemu w temperaturze 80°C przez 20 sekund, a następnie szybkiemu chłodzeniu zimną wodą przez 3 do 5 minut. Proces ten rozkłada cukry i pasteryzuje ziarna, co wpływa na smak kawy. – Owoce kawy są miażdżone, oczyszczane ze skórki, a następnie dodawane są cukry uzyskane przez tłoczenie skórek samych owoców kawy. Może to poprawić profil smakowy kawy i dodać jej słodkich nut.
Ziarna kawy przechodzą proces fermentacji, który trwa 120 godzin. W tym czasie cukry ulegają rozkładowi, co wpływa na smak i kwasowość kawy. Warto również wspomnieć o dodaniu zaczynu, podobnego do zakwasu w chlebie, który może nadać kawie wyjątkowe właściwości. Na koniec sfermentowane ziarna kawy są suszone na słońcu przez 15 dni. Krok ten jest konieczny, aby zmniejszyć zawartość wilgoci w ziarnach do poziomu umożliwiającego długotrwałe przechowywanie i dalszy rozwój smaku kawy. Na koniec wysuszone ziarna kawy owinięte w warstwę pergaminu wsypuje się do beczek, w których wcześniej przechowywano piwo. Dzięki temu kawa nabierze dodatkowych niuansów smakowych i zyska niezwykły, złożony smak.
Profil sensoryczny: owoce tropikalne, kremowa słodycz
-
Świeża dostawa