- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- LOT Coffee Roastery - Słowacja
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
LOT Coffee Roastery - Słowacja
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-






LOT Coffee - Etiopia Bona Zuria, Anaerobic - 250g
Data palenia: 07.04.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
LOT Coffee - Etiopia Bona Zuria, Anaerobic - 250g
Obszar Bona Zuria znajduje się w regionie Sidamo w Etiopii. Graniczy z regionem Oromia na południu, dystryktem Hula na zachodzie, Bursą na północnym zachodzie, Arbegoną na północy i Bensą na wschodzie. Kawa ta pochodzi od 600 małych rolników z regionu Bona Zuria. Rolnicy są właścicielami i zarządcami działek ziemi o powierzchni od 3 do 8 hektarów. Owoce kawy zbierane są ręcznie, a następnie transportowane na koniach lub osłach do stacji przetwórczej Ayele Tulu. Stacja ta położona jest na wysokości 2190 m n.p.m., co czyni ją jedną z najwyżej położonych stacji przetwórczych w Etiopii. Została oficjalnie założona w 2014 roku przez pana Ayele Tulę, który pracuje w branży kawowej od ponad dwóch dekad.
Proces obróbki:
Proces beztlenowy: Po dostarczeniu wiśni pracownicy stacji przetwórczej wykonują wstępną kontrolę wizualną. Do fermentacji beztlenowej wybierane są wyłącznie idealnie dojrzałe wiśnie. Następnie umieszcza się je w beczkach fermentacyjnych, z których usuwa się tlen, a jego poziom reguluje się za pomocą zaworu podłączonego do beczek. Podczas fermentacji, która trwa od 9 do 48 godzin, stale monitoruje się poziom cukru i pH. Po fermentacji wiśnie są suszone na podwyższonych grządkach w bezpośrednim świetle słonecznym. Cały proces suszenia trwa około 4 do 6 tygodni.
Profil sensoryczny: owoce, róża, słodycz cukierków, śliwka
Dane producenta
LOT coffee
Adres: Špitálska 55,
811 08 Bratislava, Słowacja
info@lotroastery.com
-
Świeża dostawa