- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- LOT Coffee Roastery - Słowacja
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
LOT Coffee Roastery - Słowacja
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-






LOT Coffee - Kolumbia Hugo Gualaco - 250g
Data palenia: 14.04.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
LOT Coffee - Kolumbia Hugo Gualaco - 250g
Hugo to 43-letni rolnik, który wraz z żoną i dwójką dzieci prowadzi farmę La Vega w regionie Huila w San Adolfo. Guatalcosowie pracują z kawą przez całe życie i od 8 lat zajmują się kawą najwyższej jakości. Hugo kontynuuje naukę, uczęszczając do laboratorium kawy w mieście powiatowym Pitalíto, gdzie uczy się, jak prawidłowo oceniać kawę. Próbuje udoskonalić nie tylko swoje umiejętności rolnicze, ale także umiejętności baristy, roastera i cuppingu. Następnie wykorzystuje nowo zdobytą wiedzę w uprawie kawy.
Proces obróbki:
Zbiór i ręczna selekcja owoców kawy odbywały się z naciskiem na jakość. Owoce myto w siatkowych workach (syntetyczny materiał z dużymi otworami, powszechnie stosowany do pakowania ziemniaków), aby usunąć brud i zanieczyszczenia. Ziarna kawy nie były fermentowane w wiśniach, ale natychmiast oddzielono je od miąższu i fermentowano w miąższu przez 36 godzin w workach. Następnie kawę dwukrotnie umyto i wysuszono pod sitem.
Profil sensoryczny: mandarynka, karmel, gałka muszkatołowa, czerwone jabłko
Dane producenta
LOT coffee
Adres: Špitálska 55,
811 08 Bratislava, Słowacja
info@lotroastery.com
-
Świeża dostawa