- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- LOT Coffee Roastery - Słowacja
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
LOT Coffee Roastery - Słowacja
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-






LOT Coffee - Kolumbia Sensation - 150g
Data palenia: 07.04.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
LOT Coffee - Kolumbia Sensation - 150g
Na farmie La Sirena w Armenii (Quindío) uprawiana jest odmiana Castillo, a inżynier żywności Juan David Puerta opracowuje unikalny profil smakowy kawy. Po latach eksperymentów w 2021 roku opracował specjalną metodę przetwarzania, która zapewnia stałą jakość i wyjątkowy smak.
Proces obróbki:
Ta konkretna kawa przechodzi proces honey z dwoma etapami fermentacji. Najpierw wiśnie poddaje się fermentacji przez 48 godzin w zamkniętych zbiornikach, następnie obiera się je i ponownie poddaje fermentacji przez kolejne 70 godzin. Unikalnym elementem jest dodanie mieszanki owoców – mieszankę tę uzyskuje się przez gotowanie pomarańczy, brzoskwiń i trawy cytrynowej w syropie. Kiedy ekstrakt osiągnie konsystencję skoncentrowanego koncentratu, Juan David dodaje ostatni składnik – glukozę. Następnie ten „sok owocowy” dodaje się do kawy, pojemnik zamyka się i pozostawia do fermentacji. W tej fazie kawa poddawana jest odwodnieniu osmotycznemu, które trwa 70 godzin. Suszenie trwa około 8 dni i odbywa się na betonowych tarasach, gdzie kawa jest regularnie przewracana, aby zapewnić równomierne wysuszenie. Następnie przechowuje się go przez co najmniej 15 dni, aby ustabilizować jego jakość.
Profil sensoryczny: brzoskwinia, wanilia, trawa cytrynowa
Dane producenta
LOT coffee
Adres: Špitálska 55,
811 08 Bratislava, Słowacja
info@lotroastery.com
-
Świeża dostawa