- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- Rum Baba Coffee- Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Momento Coffee - Kostaryka Nº4 Aquiares Estate - 250g
Data palenia: 17.03.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Momento Coffee - Kostaryka Nº4 Aquiares Estate - 250g
Ta partia to w 100% odmiana Centroamericano – hybryda Rume Sudan i Sarchimor, opracowana przez instytuty badawcze w Ameryce Środkowej. Łączy w sobie wysoką jakość smaku z odpornością na choroby i doskonale sprawdza się na dużych wysokościach (powyżej 1200 m n.p.m.). Jej profil smakowy, zbalansowany i intensywny, idealnie nadaje się do obróbki honey i natural, dlatego rodzina Robelos zdecydowała się na metodę naturalną.
Wszystkie kawy z Aquiares są zbierane ręcznie, a mikroserie, takie jak ta, trafiają w ręce doświadczonych zbieraczy, którzy otrzymują wyższe wynagrodzenie za precyzyjną selekcję dojrzałych owoców. Farma dba o swoich pracowników, zapewniając bezpieczne warunki pracy, zakwaterowanie, przedszkole dla dzieci oraz regularną opiekę medyczną. Innowacją są także sesje fizjoterapeutyczne i codzienna rozgrzewka przed pracą. Wielu zbieraczy wraca tu co roku, co świadczy o wyjątkowej społeczności, jaką tworzy Aquiares.
Po zbiorach owoce kawowca są poddawane flotacji, a następnie suszone na solarnych tarasach – dużych szklarniach z ceramicznymi podłogami, gdzie przechodzą wstępne suszenie przez 2–3 dni. Kolejnym etapem jest powolne suszenie na podwyższonych stołach przez około 10 dni. Ostatecznie ziarna są suszone mechanicznie przez jeden dzień w Guardioli, co pozwala uzyskać doskonałą jakość i stabilność smaku.
Profil sensoryczny: malina, daktyle
-
Świeża dostawa