- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- TANAT - Francja
- People Possesion - Francja
- Pikola Caffe - Czechy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Sheep & Raven - Polska
- The Barn - Niemcy
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
TANAT - Francja
-
People Possesion - Francja
-
Pikola Caffe - Czechy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
Sheep & Raven - Polska
-
The Barn - Niemcy
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Momento Coffee - Rwanda Rubyiniro Hill - 250g
Data palenia: 14.05.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Momento Coffee - Rwanda Rubyiniro Hill - 250g
Smak: dżem porzeczkowy, morela, rodzynek
Elegancka kwasowość i czysty, długi finisz.
Body: średnie, kremowe
Kwaskowość: świeża, cytrusowa
Słodycz: karmelowo-owocowa
Kawa pochodzi z wyjątkowo położonego regionu Rubyiniro – jednego z najwyżej położonych terenów uprawy kawy w Rwandzie. Stacja Mbilima znajduje się zaledwie 15 minut drogi od farm, co pozwala na szybkie przetwarzanie wiśni. Wszystkie gospodarstwa pracują zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego. Dzięki chłodnemu klimatowi i dużym opadom ziarna dojrzewają powoli, rozwijając złożone smaki i wysoką jakość. Każde drzewko daje ok. 4 kg wiśni. Wiśnie są zbierane ręcznie i przetwarzane tego samego dnia – fermentowane, sortowane w kanałach flotacyjnych, a następnie suszone przez około 14 dni.
Profil Sensoryczny: dżem porzeczkowy, morela, rodzynek
-
Świeża dostawa