• Momento Coffee - Zestaw kaw do ekspresu, Espresso - 4x 250g

Momento Coffee - Espresso Kicker - 250g
Mielenie
Momento Coffee - Cup of Joe Espresso - 250g
Mielenie
Momento Coffee - Player Espresso - 250g
Mielenie
Momento Coffee - Climber Espresso - 250g
Mielenie
149.00
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 1 kg
  • W zestawie
Momento Coffee - Espresso Kicker - 250g
32
Ilość: 1 szt.
Momento Coffee - Cup of Joe Espresso - 250g
36
Ilość: 1 szt.
Momento Coffee - Player Espresso - 250g
42
Ilość: 1 szt.
Momento Coffee - Climber Espresso - 250g
39
Ilość: 1 szt.

Momento Coffee - Zestaw kaw do ekspresu, Espresso - 4x 250g 

 Zestaw czterech kaw palonych ciemno, pod espresso to świetny pomysł na prezent i najlepsze rozwiązanie problemu pt. jaką kawę wybrać: łagodną czy intensywniejszą? Idealny zestaw do spróbowania większej iości kaw za mniejszą cene. 

Kawy rekomendowane do ekspresu ciśnieniowego oraz kawiarki

1. Momento Coffee - Espresso Kicker - 250g

80% Arabica, 20% Robusta

Ten blend to średnio palone: arabica z Brazylii (80%) i robusta z Indii (20%). Kawa sprawdza się jako codzienne poranne espresso. 

2. Momento Coffee - Cup of Joe Espresso - 250g

100% Arabica

Cup of Joe reprezentuje kawę dostępna dla każdego. Możesz ją zaparzyć każdą metodą i uzyskać zadowalające wyniki. Typowy kubek kawy, który podniesie Cię na duchu wtedy, kiedy tego potrzebujesz. Bez niespodzianek; charakterystyczne nuty czekolady, orzechów i posmak toffi. Ziarna pochodzą z Brazylii, z jednego z czternastu regionów kawowych – Mogiana. To zbiór od zrzeszenia regionalnych producentów w dwóch odmianach – Mundo Novo oraz Catuai. Kawowiec rośnie na wysokościach 950 – 1100 m n.p.m.

3. Momento Coffee - Player Espresso - 250g

100% Arabica

70% ziaren pochodzi z brazylijskiego regionu Cerrado, dokładniej z farmy Fazenda Congohnas, której właścicielem jest Lazaro Ribeiro. Rodzina Ribeiro to pasjonaci kawy. 70% produkcji kawy na farmie jest skoncentrowane na kawach speciality. Wysoka jakośc ziaren wynika z zaangażowania oraz doświadczenia całej rodziny, która opanowała sposób zarządzania farmy do najwyższych standarów. Gustavo Ribeiro, syn Lazaro, z roku na rok nieustannie dąży do doskonałości. Fazenda Congonhas posiada Brazylijski certyfikat jakości Certifica Minas. Główne cele tej certyfijkacji to ochrona środowiska, odpowiedzialność społeczna, zrównoważony rozwój gospodarczy, najlepsze praktyki rolnicze oraz bezpieczeństwo żwynośći. Pozostałe 30% blendu to odmiana heirloom z Etiopii. Stacja obróbki znajduję się w okręgu Adola Rede (Anferara), w etiopskim regionie Guji. 

4. Momento Coffee - Climber Espresso - 250g

100% Arabica

Kawa Climber to 100% Arabiki jakości speciality prosto z brazylijskiej farmy Fazenda Santo Antonio. To podstawowa kawa espresso, która użyta jest również w mieszankach Dreamer i Player. Farma Santo Antonio znajduje się w regionie Mogiana, godzinę drogi od miasta Espirito Santo do Pinhal. Usytuowana jest, jak na brazylijskie warunki, relatywnie wysoko, bo aż 1100 m n.p.m. Plantacja nazwana jest na cześć kaplicy znajdującej się na posesji, poświęconej patronowi małżeństw. Właścicielką plantacji jest Patricia Coelho, która wraz z mężem Mauricio zajmuje się farmą. Santo Antonio rozciąga się na ponad 24 ha i jest w posiadaniu rodziny Coelho od ponad 100 lat.

Profil sensoryczny: Orzech włoski, Gorzka czekolada
Obróbka: Natural
Odmiana botaniczna: Chiroso Arabica, Robusta
Profil wypalenia: Pod espresso
Profil sensoryczny: Czekolada, orzech, Orzech włoski
Obróbka: Natural
Wysokość uprawy: 1000 m n.p.m
Odmiana botaniczna: Catuai, Mundo Novo
Profil wypalenia: Pod espresso
Profil sensoryczny: Mleczna czekolada, Borówka, Karmel
Obróbka: Natural, Washed
Odmiana botaniczna: Acaia, Heirloom
Profil wypalenia: Pod espresso
Profil sensoryczny: Kakao, Krówka, Pieczone jabłka
Obróbka: Natural, Washed
Odmiana botaniczna: Acaia, Heirloom
Profil wypalenia: Pod espresso
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.