- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Nero Scuro - Uganda, Dison Kareng Anaerobic Natural - 250g
Data palenia: 25.01.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Nero Scuro - Uganda, Dison Kareng Anaerobic Natural - 250g
Ta mikropartia z Kapchorwa w Ugandzie oferuje jasne, owocowe nuty rodzynek, fig i wiśni, z wykończeniem z ciemnej czekolady i rumu. Kremowa jak espresso, funky jak filtr — stworzona przez nagradzanego rolnika Disona Karenga przy użyciu jego autorskiej fermentacji beztlenowej.
Uganda jest drugim co do wielkości producentem kawy w Afryce i największym eksporterem kawy na kontynencie, z produkcją 75% Robusty i 25% Arabica. Najlepsza kawa Arabica pochodzi z regionów Bugisu i Kapchorwa na zboczach góry Elgon, gdzie kawa jest uprawiana na wysokości 1900-2100 metrów. Klimat regionu i żyzne zbocza góry Elgon zapewniają idealne warunki do uprawy kawy. Gleba składa się głównie z piasku, mułu i niewielkiej ilości gliny, oferując bogate w składniki odżywcze środowisko idealne do produkcji wysokiej jakości kawy. Ostatnio kawy ugandyjskie stały się coraz bardziej popularne wśród baristów na całym świecie, szczególnie ze względu na ich wyjątkowe mikroloty. Ten wzrost uznania pomógł ugruntować pozycję Ugandy jako godnego uwagi producenta kawy specjalistycznej.
Profil sensoryczny: czekolada, rum, wiśnie, figi
Dane producenta
Nero Scuro SRL
Via Vincenzo Bellini, 5,
36022 San Giuseppe VI,
Italy
info@neroscurocoffee.com
-
Świeża dostawa