Rum Baba - Etiopia Ayele Tulu - 250g

Data palenia: 13.10.2025 Profil smakowy: owoce leśne, wino

Cena: 69.00

Zarejestruj się, aby otrzymać za ten zakup 69 punktów lojalnościowych.
Mielenie:
szt.

Dostępność i dostawa

Wysyłka / Odbiór: 24h🚀/odbierz dziś-Ul. Płocka 22A🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18

Więcej o produkcie

Profil sensoryczny:
Owoce leśne
Obróbka:
Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Odmiana botaniczna:
Heirloom
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

Rum Baba - Etiopia Ayele Tulu - 250g

Wyjątkowa kawa o gęstym body z nutami owoców leśnych. Ten rodzaj kawy po obróbce anaerobicj przypomina Ci, dlaczego wciąż wracasz do kaw z tego regionu; filiżanka, która rozbudzi Twoje kubki smakowe w najlepszy możliwy sposób.

Ta kawa pochodzi od 500 drobnych rolników z dystryktu Bona Zuria, części słynnego etiopskiego regionu Sidamo. Każdy rolnik uprawia 3–8 hektarów ziemi, ręcznie zbierając wiśnie i dostarczając je, często konno lub osłem, do stacji mycia Ayele Tulu. Stacja, położona na wysokości 2190 m n.p.m., jest jedną z najwyżej położonych w kraju. Została założona w 2014 roku przez Ayele Tulu, weterana kawy z ponad 20-letnim doświadczeniem. Do tej partii beztlenowej, która odbywa się w beczkach z kontrolowanym tlenem przez 48 godzin, trafiają tylko w pełni dojrzałe wiśnie. Poziom cukru i pH są ściśle monitorowane, a po fermentacji wiśnie są powoli suszone na podwyższonych grządkach w pełnym słońcu przez 4 do 6 tygodni.

Profil smakowy: owoce leśne, wino

Opakowanie: 250 g

Parametry:
Profil sensoryczny:
Owoce leśne
Obróbka:
Fermentacja beztlenowa (anaerobic)
Odmiana botaniczna:
Heirloom
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie