- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Sprout Coffee - Kolumbia La Milan Maypop - 250g
Data palenia: 13.01.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Sprout Coffee - Kolumbia La Milan Maypop - 250g
Café Uba:
Dzisiaj zdobyte doświadczenie w połączeniu z dobrymi warunkami środowiskowymi naszych upraw pozwoliło nam zdobyć różne nagrody jakościowe za kawę zarówno na szczeblu krajowym, jak i międzynarodowym, wygrywając również w różnych mistrzostwach baristów na całym świecie. Café Uba ma trzy plantacje kawy zlokalizowane w farmie Risaralda w Kolumbii, o łącznej powierzchni ponad 200 hektarów uprawianych pod kawę, z około milionem roślin kawy i ponad 20 różnymi odmianami kawy.
Farmy Riviera, Mediolan i Buenos Aires znajdują się w gminach Pereira i Santa Rosa de Cabal, w farmie Risaralda w regionie Krajobrazu Kulturowego Kawy na ostrodze środkowego pasma górskiego Andów, pod dużym wpływem ośnieżonych gór Santa Isabel i Ruiz. Z tego powodu, wraz z górzystym terenem oraz zmiennością petrograficzną i klimatyczną, gleby te nie ukończyły swojego rozwoju pedogenetycznego, co oznacza, że są to młode gleby. Według Soil Taxonomy należą do rzędów Entisols, Inceptisols i Andisols.
Proces obróbki:
Świeżo zebrane owoce kawy umieszczane są w worku na 10-12 godzin, aby uzyskać szybki wzrost temperatury. Bakterie obecne w tym środowisku i na owocach zaczynają rozkładać węglowodany na cukry, co jeszcze bardziej podnosi temperaturę. Następnie kawa jest chłodzona w zbiorniku z wodą o temperaturze 8-10 °C, po czym jest usuwana z miąższu. Podczas gdy ten proces ma miejsce, owoce maypop, marakui i curuba są miażdżone i przygotowywane do dodania do kultury drożdży i bakterii. Kawa, przygotowane owoce i aktywowane kultury startowe umieszczane są w zbiornikach w celu wytworzenia fermentacji beztlenowej przez 6-8 dni. Fermentowana kawa jest następnie myta i suszona na słońcu przez 15-20 dni, aby osiągnąć idealną wilgotność.
Ten dziwaczny proces nadał tej kawie bardzo soczysty, niemal kwaśny klimat IPA z nutą limonki. Delektuj się tą kawą w trakcie jej stygnięcia, gdyż smaki będą się coraz bardziej rozwijać.
Profil Sensoryczny: IPA, owoce tropikalne, limonka
Dane producenta
Sprout Coffee Roasters
Gasfabriek 5,
5613 CP Eindhoven
Netherlands
info@sproutcoffeeroasters.art
-
Świeża dostawa