Sprout Coffee - Kolumbia La Milan Nitro - 250g

Data palenia: 13.01.2024

135.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Truskawki, Arbuz, Guma balonowa
Obróbka:
Experimental
Odmiana botaniczna:
Caturra
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

Sprout Coffee - Kolumbia La Milan Nitro - 250g

Café Uba:

Dzisiaj zdobyte doświadczenie w połączeniu z dobrymi warunkami środowiskowymi naszych upraw pozwoliło nam zdobyć różne nagrody jakościowe za kawę zarówno na szczeblu krajowym, jak i międzynarodowym, wygrywając również w różnych mistrzostwach baristów na całym świecie. Café Uba ma trzy plantacje kawy zlokalizowane w farmie Risaralda w Kolumbii, o łącznej powierzchni ponad 200 hektarów uprawianych pod kawę, z około milionem roślin kawy i ponad 20 różnymi odmianami kawy.

Farmy Riviera, Mediolan i Buenos Aires znajdują się w gminach Pereira i Santa Rosa de Cabal, w farmie Risaralda w regionie Krajobrazu Kulturowego Kawy na ostrodze środkowego pasma górskiego Andów, pod dużym wpływem ośnieżonych gór Santa Isabel i Ruiz. Z tego powodu, wraz z górzystym terenem oraz zmiennością petrograficzną i klimatyczną, gleby te nie ukończyły swojego rozwoju pedogenetycznego, co oznacza, że ​​są to młode gleby. Według Soil Taxonomy należą do rzędów Entisols, Inceptisols i Andisols.

Proces obróbki:

1. Zbiór 100% dojrzałych ziaren.

2. Fermentacja beztlenowa rozpoczyna się po 20 godzinach.

3. Po 18 godzinach kawa jest rozdrabniana i pozostawiana do fermentacji tlenowej przez 20 godzin.

4. Po 18 godzinach fermentacji kawa jest myta i przechodzi przez proces suszenia słonecznego.

5. Kawa jest zabierana do namiotów i pozostawiana na 20 do 25 dni w suszeniu słonecznym.

Ta bomba smakowa przeładowała nasze kubki smakowe od samego początku. Ciesz się dzikimi smakami cukierków arbuzowych, truskawkowej gumy balonowej i waty cukrowej!

Profil Sensoryczny: wata cukrowa, truskawki, guma balonowa, arbuz

Parametry:
Profil sensoryczny:
Truskawki, Arbuz, Guma balonowa
Obróbka:
Experimental
Odmiana botaniczna:
Caturra
Profil wypalenia:
Pod filtr

Dane producenta

Sprout Coffee Roasters
Gasfabriek 5,
5613 CP Eindhoven
Netherlands

info@sproutcoffeeroasters.art

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: