- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Sprout Coffee - Kolumbia Linarco Rodriguez- 250g
Data palenia: 14.01.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Sprout Coffee - Kolumbia Linarco Rodriguez- 250g
Teresa de Jesus jest tradycyjną producentką kawy, która odziedziczyła farmę swojego ojca w Palestynie, Huila. Obecnie pracuje z synem Linarco, który postanowił zacząć wdrażać nowe techniki procesów, aby poprawić jakość swoich kaw. Uprawiają Tabi, Gesha, Caturra i Pink Bourbon na swojej 32-hektarowej farmie, z czego 7 jest przeznaczonych na produkcję kawy. Teresa mówi, że jednym z kluczowych czynników produkcji wyjątkowych kaw rok po roku jest selekcja wiśni, rygorystyczny proces, który pozwala im być tak spójnymi, jak to możliwe.
Obecnie Linarco ma 3 farmy: Betania, Los Cedros i El Diviso, z których każda ma swoje własne, unikalne warunki klimatyczne. W Los Cedros można zobaczyć jego produkcję różowego bourbona, podczas gdy w El Diviso właśnie rozpoczął pierwszą produkcję SL28, która jest już pyszna. Następnie w Finca Betania ma wszystkie klasyczne odmiany produkowane przez jego rodzinę, takie jak Caturra i Tabi.
Ta kawa przypomniała nam czasy przy kominku z mlekiem i ciasteczkami. Kawa z nutami cynamonu, marcepanu i mlecznej czekolady. Cudowna rozkosz na zimowe miesiące.
Profil Sensoryczny: cynamon, mleczna czekolada, marcepan
Dane producenta
Sprout Coffee Roasters
Gasfabriek 5,
5613 CP Eindhoven
Netherlands
info@sproutcoffeeroasters.art
-
Świeża dostawa