- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KB Coffee Roasters - Francja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Sprout Coffee - Salwador Saenz - 250g
Data palenia: 14.01.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Sprout Coffee - Salwador Saenz - 250g
Ta kawa pochodzi z Finca El Roble w społeczności Pueblo Viejo, Arambala w departamencie Morazan, w regionie kawowym Cacahuatique Mountain Range w północno-wschodnim Salwadorze. Nazwę pasma górskiego można przetłumaczyć jako „wzgórze ogrodów kakaowych”. Miejscowi mieszkańcy Lenki tradycyjnie uprawiali tutaj kakao, drzewa owocowe i kawę. Jednak konflikty zbrojne pod koniec XX wieku i rdza kawowa doprowadziły do tego, że obecnie uprawia się tutaj tylko 4% krajowych upraw. Obszar ten charakteryzuje się gliniastymi glebami. Klimat regionu jest tropikalny ze średnią temperaturą 25°C i opadami 1100 mm. Lokalna kawa charakteryzuje się kremowym body, średnią kwasowością i karmelową słodyczą. Na terenie zachowały się starożytne lasy, więc rolnicy uprawiają drzewa kawowe w ich cieniu.
Ta 120-godzinna kawa macerowana z Finca El Roble w Salwadorze ma przyjemną i niekonwencjonalną stronę - ta przyjazna kawa szczyci się truskawkami i pomarańczami na kremowo-alkoholowym podtekście.
Profil Sensoryczny: truskawka, likier pomarańczowy, kremowa
Dane producenta
Sprout Coffee Roasters
Gasfabriek 5,
5613 CP Eindhoven
Netherlands
info@sproutcoffeeroasters.art
-
Świeża dostawa