- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Friedhats - Indonezja Frinsa Manis #1- 250g
Data palenia: 25.03.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Friedhats - Indonezja Frinsa Manis #1- 250g
Info o kawie z Palarni:
"W zeszłym roku w końcu miałem okazję odwiedzić Frinsa Estate, kiedy byłem w Indonezji. Frinsa jest prowadzona przez Wildana Mustofę i Atieqa Mustikaningtyasa wraz z ich synem Fikri, który oprowadził mnie po farmie. Bardzo miło było w końcu ich odwiedzić po zakupieniu ich kawy po raz pierwszy w 2019 roku. Byli jednymi z pierwszych, którzy eksperymentowali z różnymi odmianami i nowymi metodami przetwarzania, starając się udoskonalić profil smakowy swoich kaw. Wygląda na to, że nigdy nie przestali eksperymentować, zawsze pełni nowych pomysłów do wypróbowania. Naprawdę inspirująca farma do odwiedzenia."
Jak na klasyczną naturalną kawę, to nadal jest zwiariowana. Jest bardzo słodka, stąd nazwa „manis” i bardzo owocowa, pełna suszonych i tropikalnych owoców. Wszystko pokryte jest warstwą gorzkiej czekolady i melasy, a na pewno ma trochę ostrej kwasowości. Nie pijesz tej kawy dla jej równowagi, pijesz ją dla eksplozji smaków.
Profil sensoryczny: owoce tropikalne, czekolada, melasa
-
Świeża dostawa