- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Friedhats - Kenia Kainamui - 250g
Data palenia: 24.03.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Friedhats - Kenia Kainamui - 250g
Ogólnie rzecz biorąc, bardzo klasyczna kenijska kawa, ale to dobrze, bo naprawdę lubimy klasyczny kenijski profil smakowy: jest słodka z dobrą, mocną kwasowością, nutami limonki, duszonego zielonego jabłka i czerwonych jagód. Jest soczysta, czysta, okrągła i gładka. Dobra, gdy jesteś spragniony i jednocześnie potrzebujesz kawy.
Fabryka Kainamui to stacja mycia, która współpracuje z około 1800 drobnymi rolnikami działającymi na zboczach góry Kenya w regionie Kirinyaga, gdzie uprawia się wiele wspaniałych kenijskich kaw. Każdy rolnik ma średnio tylko około 200 drzew kawowych, uprawiając kawę obok bananów, orzechów makadamia, kukurydzy, herbaty i eukaliptusa. Kawa jest najpierw rozdrabniana, sortowana, a następnie fermentowana przez 18-24 godziny. Następnie jest myta i sortowana ponownie, aby oddzielić wyższą jakość. Następnie ziarna są moczone przez 24 godziny i suszone na podniesionych afrykańskich grządkach przez 7 do 15 dni
Profil sensorycny: limonka, czerwone jagody, zielone jabłko
-
Świeża dostawa