- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Friedhats - Rwanda Shyira - 250g
Data palenia: 25.03.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Friedhats - Rwanda Shyira - 250g
„Anoxic Pillow Method” to rodzaj przetwarzania, który jest używany coraz częściej, i chociaż nazwa brzmi skomplikowanie i technicznie, to wcale tak nie jest.
Ponieważ przetwarzanie staje się coraz bardziej skomplikowane i coraz bardziej czerpie z warzenia i zaawansowanej fermentacji, koszty i dostęp do materiałów mogą być cieżko dostępne dla każdego rolnika. Tutaj wkracza metoda Anoxic Pillow Method, która redukuje kontrolowaną fermentację do jej najbardziej podstawowych elementów — wymaga tylko pojemnika wystarczająco dużego, aby pomieścić wiśnię, cienkiej folii plastikowej wystarczająco dużej, aby przykryć wiśnię i wody. To wszystko!
Kiedy kawa jest przykryta folią, powstaje uszczelnienie, które tworzy środowisko beztlenowe (bez tlenu), w którym może zachodzić fermentacja, podczas gdy woda umożliwia regulację temperatury fermentacji poprzez wymianę ciepła. Po zakończeniu fermentacji woda jest odsączana, kawa jest płukana i przenoszona na podniesione grządki, aby wyschły przez kolejne 4-5 tygodni.
Profil sensoryczny: mango, melon, winogrono
-
Świeża dostawa