Friedhats - Rwanda Shyira - 250g

Data palenia: 25.03.2025

119.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Winogrona, Mango, Melon
Obróbka:
Anoxic Natural
Wysokość uprawy:
1500-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Red Bourbon
Profil wypalenia:
Omni roast
Waga
0.25 kg

Friedhats - Rwanda Shyira - 250g

Anoxic Pillow Method” to rodzaj przetwarzania, który jest używany coraz częściej, i chociaż nazwa brzmi skomplikowanie i technicznie, to wcale tak nie jest.

Ponieważ przetwarzanie staje się coraz bardziej skomplikowane i coraz bardziej czerpie z warzenia i zaawansowanej fermentacji, koszty i dostęp do materiałów mogą być cieżko dostępne dla każdego rolnika. Tutaj wkracza metoda Anoxic Pillow Method, która redukuje kontrolowaną fermentację do jej najbardziej podstawowych elementów — wymaga tylko pojemnika wystarczająco dużego, aby pomieścić wiśnię, cienkiej folii plastikowej wystarczająco dużej, aby przykryć wiśnię i wody. To wszystko!

Kiedy kawa jest przykryta folią, powstaje uszczelnienie, które tworzy środowisko beztlenowe (bez tlenu), w którym może zachodzić fermentacja, podczas gdy woda umożliwia regulację temperatury fermentacji poprzez wymianę ciepła. Po zakończeniu fermentacji woda jest odsączana, kawa jest płukana i przenoszona na podniesione grządki, aby wyschły przez kolejne 4-5 tygodni. 

Profil sensoryczny: mango, melon, winogrono

Parametry:
Profil sensoryczny:
Winogrona, Mango, Melon
Obróbka:
Anoxic Natural
Wysokość uprawy:
1500-2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Red Bourbon
Profil wypalenia:
Omni roast
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: