- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- Rum Baba Coffee- Holandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Good Coffee - Kolumbia, Finca Mahusa - 250g
Data palenia: 25.03.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Good Coffee - Kolumbia, Finca Mahusa - 250g
Jeszcze jedna kawa od Johna Hurtado. Tym razem ziarna odmiany Pink Boubon. W smaku jest bardzo intensywna, lemoniadowa, z nutami ciemnych owoców: granata, wiśni i dzikiej róży, ale z równoważącymi je nutami owoców tropikalnych. Ziarna pochodzą z Valle de Cauca (uwaga nie mylić z Cauca, z którym Valle de Cauca graniczy od południa), którego stolicą jest jedno z największych kolumbijskich miast Cali. Tam, w okolicach miasteczka Caicedonia, na kawowej farmie wychował się John Hurtado, który wyprodukował naszą kawę. Historia Johna jest jedną z wielu podobnych - jako młody czlowiek wyemigrował do USA w poszukiwaniu lepszego życia, a po osiągnięciu dojrzałego wielu postanowił wrócić w rodzinne strony. Dopiero wtedy zainteresował się kawą. Może dlatego, że rodzice byli już starsi i chcieli odpocząć od ciężkiej pracy na farmie, a może też dlatego, że w regionie nie ma wielu innych możliwości. Na pewno wpływ na tę decyzję miał fakt, że kawa z jego farmy ma świetną jakość. Farma jest położona na wysokości 1700 – 1900 metrów n.p.m. i jest otoczona naturalnymi lasami, w pobliżu znajdują się trzy źródła.
Profil sensoryczny: granat, dzika róża, wiśnia, owoce tropikalne
-
Świeża dostawa