- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- TANAT - Francja
- People Possesion - Francja
- Pikola Caffe - Czechy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Sheep & Raven - Polska
- The Barn - Niemcy
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
TANAT - Francja
-
People Possesion - Francja
-
Pikola Caffe - Czechy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
Sheep & Raven - Polska
-
The Barn - Niemcy
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Good Coffee - Sumatra Putra Gayo - 250g
data palenia: 02.06.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Good Coffee - Sumatra Putra Gayo - 250g
Brzoskwinie, morele, mango i herbata są przecież tak bardzo charaktesystyczne dla etiopskich kaw z obróbki washed. Ale to nie jest etiopski Heirloom i warunki uprawy też są dramatycznie inne. Dlatego w naparze można wyczuć nuty surowego kakao, przypraw i delikatne nuty ziemiste, które przypominają nam, że to ziarenka z Sumatry.
Owoce tej kawy po zebraniu i przebraniu były fermentowane przez ok. 12 godzin. Dzieje się tak zazwyczaj dlatego, że owoce zebrane w ciągu dnia są dostarczane do stacji obróbki pod wieczór i nie ma już czasu ani warunków na to, żeby od razu poddać je wszystkim zabiegom. Owoce fermentują więc w dużych zbiornikach i czekają na obróbkę do rana następnego dnia. Pozbawione mechanicznie skórki i miąższu wiśnie kawowca są ręcznie, w specjalnych koszach, przenoszone na platformy do suszenia. Suszenie trwa ok 10 -14 dni.
Profil sensoryczny: brzoskwinia, mango, herbata
-
Świeża dostawa