- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Morgon Coffee - Szwecja
- Onyx Coffee - USA
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Morgon Coffee - Szwecja
-
Onyx Coffee - USA
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Kavoholik - Kolumbia Popayan DECAF - 200g
Data palenia: 21.08.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
Kavoholik - Kolumbia Popayan DECAF - 200g
Kolejna propozycja kawy bez kofeiny. Tym razem ze słowackiej palarni Kavoholik. Odmiany Colombia, Castillo i Caturra zostały poddane obróbce na mokro, następnie procesowi dekofeinizacji.
Dekofeinizacja kawy następuje po całkowitym przetworzeniu kawy (zielonej) przez producenta, a przed wprowadzeniem jej do palarni. Najczęściej i tradycyjnie dekofeinizacja odbywa się przy użyciu syntetycznych rozpuszczalników chemicznych. Co jest skuteczne, ale mniej korzystne ze względu na wpływ na środowisko.
Ta kawa bezkofeinowa jest lokalnie pozbawiona kofeiny w Kolumbii zgodnie z metodą Sugar Cane.
W procesie tym wykorzystuje się naturalny produkt uboczny trzciny cukrowej (sfermentowaną melasę) jako rozpuszczalnik do ekstrakcji kofeiny. Trzcina cukrowa jest ważną uprawą rosnącą na tym obszarze, co czyni ją idealnym wyborem do usuwania kofeiny z lokalnie uprawianej kawy.
Profil sensoryczny: miód, mleczna czekolada, karmel, kwiaty
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne