- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sprout Coffee - Holandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sprout Coffee - Holandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



MAMAM Coffee- Boliwia Finca Genesis - 250g
Data palenia: 25.02.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
MAMAM Coffee- Boliwia Finca Genesis - 250g
Marco dorastał jako dziecko rodziców uprawiających kawę i postanowił studiować agronomię. Przez wiele lat pracował w biurze w La Paz i tak naprawdę nie myślał o powrocie do uprawy kawy. Ale widząc rozwój i wpływ, jaki kawa miała na jego kraj od 2019 r., rosnący popyt na boliwijską kawę specialty i rozwój branży w samej Boliwii - palarnie, kawiarnie specialty, warsztaty baristów - postanowił wrócić do korzeni. Najpierw pracował w firmie Asocafé, gdzie prowadził warsztaty dla producentów kawy oraz kontrolował procesy jakości i fermentacji na stacjach myjących. Równocześnie zaczął uprawiać własne rośliny kawy. Obecnie posiada 4,5 hektara, na którym uprawia odmiany Pacamara, Geisha, Catuaí i Java. Rok 2023 był pierwszym rokiem zbiorów Marco i odniósł już pierwsze sukcesy: „Brałem udział w konkursach krajowych z moją 72-godzinną fermentacją Catuaí. Zdobyliśmy drugie miejsce w „Best of Bolivia” (krajowym konkursie kawy wspieranym m.in. przez rządy Szwajcarii i Szwecji). To niemal szaleństwo, że Marco może osiągnąć taki sukces w pierwszym roku zbiorów. „To mnie jeszcze bardziej napędza”.
Profil sensoryczny: ananas, papaja, melon
-
Świeża dostawa