- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Manhattan Coffee - Letty Bermudez - 125g
Data palenia: 09.01.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Manhattan Coffee - Letty Bermudez - 125g
Około 12 miesięcy temu palarnia Manhattan skontaktowała się z Diego Bermudezem w sprawie zamówienia specjalnej partii wysokiej jakości kawy specjalnie zaprojektowanej dla nich. Rozmowa między Benem i Diego przebiegała mniej więcej tak.
B - "...nie wiem, czy liczby odzwierciedlają metodę, ale cokolwiek to jest, dobra robota. Chciałbym zobaczyć, jaki byłby Twój bezwzględny limit na kawę, czy można by to zlecić? "
D - "Tak, wyślę próbkę za dwa tygodnie"
Trzy tygodnie po tej rozmowie otrzymali próbkę jednej z najbardziej szalonych geish, jakie kiedykolwiek znajdowała się na ich stole do cuppingu. Przetwarzanie jest kombinacją tlenowych (60 godzin w zbiorniku ciśnieniowym), beztlenowych (36 godzin w śluzie w 18C z dodatkiem bakterii Leuconostoc), szoku termicznego i suszarki Enigma (system suszenia cyrkulacyjnego) przez 29 godzin osiągając końcową wilgotność 10%.
Kiedy to możliwe MCR oznacza kawę imionami producenta, a nazwisko Diego jest już zajęte, dlatego skontaktowali się z nim ponownie, jeśli chciałby nazwać to imieniem kogoś wyjątkowego dla niego. Letty to imię jego najmłodszej córki, a Diego powiedział: „Naszym pragnieniem jest, aby drugie pokolenie naszej rodziny hodowców kawy mogło przekroczyć historię i wygenerować nową ewolucję i pasję do kawy”.
Przy takiej kawie nie wątpimy, że stanie się to rzeczywistością.
Profil sensoryczny: brzoskwiniowy haribo, mango
-
Świeża dostawa