Manhattan Coffee - Letty Bermudez - 125g

Data palenia: 09.01.2025

139.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Zostaw telefon
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
6.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 6.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier (Pobranie) 18
  • Kurier DPD 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Brzoskwinia, Mango
Obróbka:
double fermentation thermal shock
Wysokość uprawy:
1960 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.125 kg

Manhattan Coffee - Letty Bermudez - 125g

Około 12 miesięcy temu palarnia Manhattan skontaktowała się z Diego Bermudezem w sprawie zamówienia specjalnej partii wysokiej jakości kawy specjalnie zaprojektowanej dla nich. Rozmowa między Benem i Diego przebiegała mniej więcej tak.

B - "...nie wiem, czy liczby odzwierciedlają metodę, ale cokolwiek to jest, dobra robota. Chciałbym zobaczyć, jaki byłby Twój bezwzględny limit na kawę, czy można by to zlecić? "

D - "Tak, wyślę próbkę za dwa tygodnie"

Trzy tygodnie po tej rozmowie otrzymali próbkę jednej z najbardziej szalonych geish, jakie kiedykolwiek znajdowała się na ich stole do cuppingu. Przetwarzanie jest kombinacją tlenowych (60 godzin w zbiorniku ciśnieniowym), beztlenowych (36 godzin w śluzie w 18C z dodatkiem bakterii Leuconostoc), szoku termicznego i suszarki Enigma (system suszenia cyrkulacyjnego) przez 29 godzin osiągając końcową wilgotność 10%.

Kiedy to możliwe MCR oznacza kawę imionami producenta, a nazwisko Diego jest już zajęte, dlatego skontaktowali się z nim ponownie, jeśli chciałby nazwać to imieniem kogoś wyjątkowego dla niego. Letty to imię jego najmłodszej córki, a Diego powiedział: „Naszym pragnieniem jest, aby drugie pokolenie naszej rodziny hodowców kawy mogło przekroczyć historię i wygenerować nową ewolucję i pasję do kawy”.

Przy takiej kawie nie wątpimy, że stanie się to rzeczywistością. 

Profil sensoryczny: brzoskwiniowy haribo, mango

Parametry:
Profil sensoryczny:
Brzoskwinia, Mango
Obróbka:
double fermentation thermal shock
Wysokość uprawy:
1960 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: