- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- HAYB- Poland
- Kavoholik - Slovakia
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Kolibri Coffee - Netherlands
- Labuna - WE
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- People Possesion - France
- Pikola Caffe - Czech Republic
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Runty Roaster- Poland
- Swerl Coffee - Sweden
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
HAYB- Poland
-
Kavoholik - Slovakia
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Kolibri Coffee - Netherlands
-
Labuna - WE
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
People Possesion - France
-
Pikola Caffe - Czech Republic
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
-
Runty Roaster- Poland
-
Swerl Coffee - Sweden
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-
- My account
- Favorites
-
Shopping Cart
0
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFor free delivery are missing -,--Free delivery!Sum 0,00 złPrice includes discounts
-



Swerl Coffee - Rwanda Huye Mountain - 250g
Data palenia: 26.05.2025
Swerl Coffee - Rwanda Huye Mountain - 250g
Smak jak dżem śliwkowy, czarna herbata i ciemne jagody. Elegancki i słodki z posmakiem gorzkiej czekolady .
Przygoda Davida z kawą rozpoczęła się w 1999 r., gdy był agronomem w National Coffee Board, gdzie doskonalił swoją wiedzę na temat uprawy kawy. W 2001 r. był kluczową postacią w Pearl Project, który odegrał kluczową rolę w rozwoju sektora kawy speciality w Rwandzie. Dzięki tej inicjatywie David wprowadził zaawansowane praktyki w uprawie, zbiorach i przetwarzaniu, pomagając podnieść jakość rwandyjskiej kawy. W 2012 roku David założył własną stację mycia, Huye Mountain, i zaczął produkować organiczne kawy, które szybko zyskały uznanie za wyjątkową jakość. Jego poświęcenie opłaciło się w 2012 roku, kiedy zdobył imponujące drugie miejsce w Cup of Excellence.
Kawy z Huye Mountain odzwierciedlają wyjątkowy charakter tej strefy. W 2020 roku David zbudował zakład przetwórstwa na sucho, tak aby każdy etap procesu po zbiorach był zarządzany przez zespół Huye, przekształcając stację mycia w niezależnego eksportera.
Profil sensoryczny: śliwki, czarna herbata, jagody, gorzka czekolada
-
Fresh delivery