- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- TANAT - Francja
- People Possesion - Francja
- Pikola Caffe - Czechy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Sheep & Raven - Polska
- The Barn - Niemcy
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
TANAT - Francja
-
People Possesion - Francja
-
Pikola Caffe - Czechy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
Sheep & Raven - Polska
-
The Barn - Niemcy
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Swerl Coffee - Rwanda Huye Mountain - 250g
Data palenia: 26.05.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Swerl Coffee - Rwanda Huye Mountain - 250g
Smak jak dżem śliwkowy, czarna herbata i ciemne jagody. Elegancki i słodki z posmakiem gorzkiej czekolady .
Przygoda Davida z kawą rozpoczęła się w 1999 r., gdy był agronomem w National Coffee Board, gdzie doskonalił swoją wiedzę na temat uprawy kawy. W 2001 r. był kluczową postacią w Pearl Project, który odegrał kluczową rolę w rozwoju sektora kawy speciality w Rwandzie. Dzięki tej inicjatywie David wprowadził zaawansowane praktyki w uprawie, zbiorach i przetwarzaniu, pomagając podnieść jakość rwandyjskiej kawy. W 2012 roku David założył własną stację mycia, Huye Mountain, i zaczął produkować organiczne kawy, które szybko zyskały uznanie za wyjątkową jakość. Jego poświęcenie opłaciło się w 2012 roku, kiedy zdobył imponujące drugie miejsce w Cup of Excellence.
Kawy z Huye Mountain odzwierciedlają wyjątkowy charakter tej strefy. W 2020 roku David zbudował zakład przetwórstwa na sucho, tak aby każdy etap procesu po zbiorach był zarządzany przez zespół Huye, przekształcając stację mycia w niezależnego eksportera.
Profil sensoryczny: śliwki, czarna herbata, jagody, gorzka czekolada
-
Świeża dostawa