COFFEE PLANT - Uganda Lala Salama Decaf - 250g

Data palenia: 07.04.2025

62.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Śliwka, Czereśnie, Czekolada, Migdały
Obróbka:
Decaf - CO₂
Wysokość uprawy:
2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
SL28, SL34
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

COFFEE PLANT - Uganda Lala Salama Decaf - 250g

Lala Salama przed procesem dekofeinizacji została poddana obróbce na mokro, dzięki czemu nabrała żywej, przyjemnej i owocowej kwasowości. Następnie została poddana procesowi dekofeinizacji CO₂, co oznacza, że wpływ tej metody na smak ziarna był minimalny. Ostatecznie, rosnące na wysokości ponad 2000 m n.p.m. odmiana SL14 oraz SL28 smakują owocami pestkowymi przypominającymi orzeźwiającą czereśnię oraz śliwkę, a także ciemną czekoladą i migdałem. Całość ma bardzo przyjemną, żywą kwasowość i długi słodki posmak.
Rekomendowany przepis od COFFEE PLANT:

Użyj 18 g kawy, zmielonej na 18 klikach młynka Comandante. Wodą podgrzaną do temperatury 98°C, zalej odpowiednio z czasem: 0:00 – 50 ml 0:30 – 120 ml 1:00 – 180 ml 1:30 – 240 ml 2:00 – 300 ml Na koniec delikatnie zamieszaj.

Profil sensoryczny:  czereśnia, śliwka, migdał, ciemna czekolada

Parametry:
Profil sensoryczny:
Śliwka, Czereśnie, Czekolada, Migdały
Obróbka:
Decaf - CO₂
Wysokość uprawy:
2000 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
SL28, SL34
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: