- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- TANAT - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- LOT Coffee Roastery - Słowacja
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Nero Scuro - Włochy
- People Possesion - Francja
- Runty Roaster- Polska
- Trigger Coffee- Polska
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
TANAT - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
LOT Coffee Roastery - Słowacja
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Nero Scuro - Włochy
-
People Possesion - Francja
-
Runty Roaster- Polska
-
Trigger Coffee- Polska
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



COFFEE PLANT - Uganda Lala Salama Decaf - 250g
Data palenia: 07.04.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
COFFEE PLANT - Uganda Lala Salama Decaf - 250g
Lala Salama przed procesem dekofeinizacji została poddana obróbce na mokro, dzięki czemu nabrała żywej, przyjemnej i owocowej kwasowości. Następnie została poddana procesowi dekofeinizacji CO₂, co oznacza, że wpływ tej metody na smak ziarna był minimalny. Ostatecznie, rosnące na wysokości ponad 2000 m n.p.m. odmiana SL14 oraz SL28 smakują owocami pestkowymi przypominającymi orzeźwiającą czereśnię oraz śliwkę, a także ciemną czekoladą i migdałem. Całość ma bardzo przyjemną, żywą kwasowość i długi słodki posmak.
Rekomendowany przepis od COFFEE PLANT:
Użyj 18 g kawy, zmielonej na 18 klikach młynka Comandante. Wodą podgrzaną do temperatury 98°C, zalej odpowiednio z czasem: 0:00 – 50 ml 0:30 – 120 ml 1:00 – 180 ml 1:30 – 240 ml 2:00 – 300 ml Na koniec delikatnie zamieszaj.
Profil sensoryczny: czereśnia, śliwka, migdał, ciemna czekolada
-
Świeża dostawa