Good Coffee - Etiopia Karmachi - 250g
Data palenia: 11.10.2025 Profil sensoryczny: owoce tropikalne, cytryna, pomarańcza
Cena: 79.00
Do bezpłatnej dostawy w Polsce brakuje -,--
Darmowa dostawa!
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Do bezpłatnej dostawy w Polsce brakuje -,--
Darmowa dostawa!
Suma 0,00 zł
Cena uwzględnia rabaty
Symbol:
Data palenia: 11.10.2025 Profil sensoryczny: owoce tropikalne, cytryna, pomarańcza
Cena: 79.00
Good Coffee - Etiopia Karmachi - 250g
Geisha o smaku owoców tropikalnych i cytrusów - pomarańczy i cytryny.
Smakuje wspaniale minimum tydzień od daty palenia. Dodatkowy protip - wyciągniesz z niej idealną kwasowość parząc ją poniżej trzech minut.
Ziarna odmiany geisha pochodzą z regionu Kaffa, z okolic lasu Bench Maji, który uznawany jest za miejsce pochodzenia odmiany Geisha. Arabika rośnie tam nie tylko w przydomowych ogrodach i polach, ale też na dziko, w lesie. Owoce zebrane przez drobnych rolników z pól i lasu trafiają do lokalnej stacji obróbki, gdzie są myte i przebierane. Następnie są przenoszone na platformy do suszenia. Tam obracane 2 razy dziennie schną przez ok. 20 dni. Z uwagi na bliskość lasu deszczowego panuje tu wysoka wilgotność, deszcz pada nawet w porze suchej i czas suszenia może się wydłużyć. Ziarna - wciąż w otoczce z wysuszonej skórki i miąższu - leżakują jeszcze przez 2 miesiące zanim zostanie on z nich usunięte, a ziarna spakowane i przygotowane na eksport.
Profil sensoryczny: owoce tropikalne, cytryna, pomarańcza