- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Good Coffee - Honduras Sebastian Mejia - 250g
Data palenia: 26.03.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Good Coffee - Honduras Sebastian Mejia - 250g
Bezpretensjonalna, soczysta, owocowa i słodka kawa. W smaku przede wszystkim maliny i cytrusy, do tego słodkie truskawki i morele. Przyjemna w przelewie i słodka, soczysta w kawiarce i espresso.
Kawa pochodzi ze słynącego z wysokiej jakości regionu Santa Barbara. Ziarna odmiany Parainema to chyba najczęściej uprawiana tam odmiana arabiki, jedynie obróbka honey nie jest tam super często stosowana.
Kawa była obrabiana metodą honey. Co to znaczy? Po zebraniu owoce, które przypominają niewielkie wiśnie, są fermentowane przez 36 godzin w plastikowych workach. Potem usuwa się z nich skórkę i część miąższu (ok. połowa miąższu zostaje na ziarenku) i fermentuje jeszcze raz. Potem tak spreparowane ziarenka przenosi się na platformy do suszenia na słońcu. Tam - regularnie obracane i przebierane - pozostają przez 2-3 tygodnie. Na koniec usuwa się z nich resztki wyschniętego miąższu, pakuje do worków lub pojemników, w których ziarna leżakują zanim ostatecznie spakowane na eksport trafią do magazynów, kontenerów, na statki, potem znów do magazynów i na koniec do palarni
Profil sensoryczny: truskawki, maliny, cytrusy
-
Świeża dostawa