- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - Francja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- People Possesion - Francja
- Pikola Caffe - Czechy
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Sheep & Raven - Polska
- The Barn - Niemcy
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
People Possesion - Francja
-
Pikola Caffe - Czechy
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
Sheep & Raven - Polska
-
The Barn - Niemcy
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Rum Baba - Peru Carranza, Geisha- 200g
Data palenia: 27.05.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Rum Baba - Peru Carranza, Geisha- 200g
Ukryta w oszałamiających Andach w regionie Amazonas, rodzina Carranza Montenegro uprawia coś wyjątkowego - na swojej farmie Gesha-only. W dystrykcie Lonya Grande, zamienili niegdyś zniszczoną ziemię w zrównoważony raj kawy, wszystko dzięki swojej miłości i poświęceniu dla tej jednej wyjątkowej odmiany. Rezultat? Kawa z soczystą brzoskwinią, pikantną bergamotką i kwiatami wiciokrzewu. To ostateczna klasyczna elegancka Gesha, idealna na specjalne okazje.
Profil sensoryczny: wicokrzew, bergamotka, brzoskwinia
Poniżej receptura Maru z Rum Baby, który zdobył tytuł Mistrza na tegorocznych
Dutch Aeropress Championship:
1. Opłucz filtr gorącą wodą, zmiel 18g kawy i wrzuć go do aeropress'u (metoda odwrócona)
2. Dodaj 150 ml wody o temperaturze 87 stopni C (delikatnie mieszaj podczas nalewania).
3. Zamieszaj 20 razy.
4. Zakręć sitko i wyciśnij nadmiar powietrza.
5. Poczekaj do 1:30, następnie odwróć, obróć i stuknij by kawa odkleiła się od tłoka
6. Rozpocznij przeciskanie od 1:35-1:55.
7. Dodaj 50 ml wody o temperaturze pokojowej.
8. W razie potrzeby spróbuj i jeszcze bardziej rozcieńcz.
-
Świeża dostawa