- NEW!
-
Coffee
-
Coffee roasteries
- Beansmith's Coffee- Czech republic
- Bracia Ziółkowscy - Poland
- COFFEE PLANT- Poland
- Doubleshot - Czech republic
- DAK Coffee - Netherlands
- Friedhats- Netherlands
- HAYB- Poland
- Kavoholik - Slovakia
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - France
- Klaro Coffee - Poland
- Kolibri Coffee - Netherlands
- Labuna - WE
- Momento Coffee - Poland
- TANAT - France
- People Possesion - France
- Pikola Caffe - Czech Republic
- Rum Baba Coffee- Netherlands
- Runty Roaster- Poland
- Swerl Coffee - Sweden
- Brewing method
- Type
- Origin
-
Coffee roasteries
- Grinders
- Tea
- Accessories
- Sale
- Presents🎁
- Blog
- Contact
- NEW!
-
Coffee
-
Beansmith's Coffee- Czech republic
-
Bracia Ziółkowscy - Poland
-
COFFEE PLANT- Poland
-
Doubleshot - Czech republic
-
DAK Coffee - Netherlands
-
Friedhats- Netherlands
-
HAYB- Poland
-
Kavoholik - Slovakia
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - France
-
Klaro Coffee - Poland
-
Kolibri Coffee - Netherlands
-
Labuna - WE
-
Momento Coffee - Poland
-
TANAT - France
-
People Possesion - France
-
Pikola Caffe - Czech Republic
-
Rum Baba Coffee- Netherlands
-
Runty Roaster- Poland
-
Swerl Coffee - Sweden
Coffee roasteries -
-
Grinders
-
Tea
- Accessories
- Sale
-
Presents🎁
- Blog
- Contact
-
- My account
- Favorites
-
Shopping Cart
0
-
Shopping Cart (0)Shopping cart is emptyFor free delivery are missing -,--Free delivery!Sum 0,00 złPrice includes discounts
-



Rum Baba - Peru Carranza, Geisha- 200g
Data palenia: 31.03.2025
Rum Baba - Peru Carranza, Geisha- 200g
Ukryta w oszałamiających Andach w regionie Amazonas, rodzina Carranza Montenegro uprawia coś wyjątkowego - na swojej farmie Gesha-only. W dystrykcie Lonya Grande, zamienili niegdyś zniszczoną ziemię w zrównoważony raj kawy, wszystko dzięki swojej miłości i poświęceniu dla tej jednej wyjątkowej odmiany. Rezultat? Kawa z soczystą brzoskwinią, pikantną bergamotką i kwiatami wiciokrzewu. To ostateczna klasyczna elegancka Gesha, idealna na specjalne okazje.
Profil sensoryczny: wicokrzew, bergamotka, brzoskwinia
Poniżej receptura Maru z Rum Baby, który zdobył tytuł Mistrza na tegorocznych
Dutch Aeropress Championship:
1. Opłucz filtr gorącą wodą, zmiel 18g kawy i wrzuć go do aeropress'u (metoda odwrócona)
2. Dodaj 150 ml wody o temperaturze 87 stopni C (delikatnie mieszaj podczas nalewania).
3. Zamieszaj 20 razy.
4. Zakręć sitko i wyciśnij nadmiar powietrza.
5. Poczekaj do 1:30, następnie odwróć, obróć i stuknij by kawa odkleiła się od tłoka
6. Rozpocznij przeciskanie od 1:35-1:55.
7. Dodaj 50 ml wody o temperaturze pokojowej.
8. W razie potrzeby spróbuj i jeszcze bardziej rozcieńcz.
-
Fresh delivery