Rum Baba - Peru Carranza, Geisha- 200g

Data palenia: 31.03.2025

99.00
The loyalty program is only available for logged in customers.
Mielenie:
opak
Shipping within: 24 hours
Shipping price:
The Lack Of
About this product
Profil sensoryczny:
Bergamotka, Brzoskwinia
Obróbka:
Washed
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
The Weight Of The
0.2 kg

Rum Baba - Peru Carranza, Geisha- 200g

Ukryta w oszałamiających Andach w regionie Amazonas, rodzina Carranza Montenegro uprawia coś wyjątkowego - na swojej farmie Gesha-only. W dystrykcie Lonya Grande, zamienili niegdyś zniszczoną ziemię w zrównoważony raj kawy, wszystko dzięki swojej miłości i poświęceniu dla tej jednej wyjątkowej odmiany. Rezultat? Kawa z soczystą brzoskwinią, pikantną bergamotką i kwiatami wiciokrzewu. To ostateczna klasyczna elegancka Gesha, idealna na specjalne okazje.

Profil sensoryczny: wicokrzew, bergamotka, brzoskwinia

Parameters:
Profil sensoryczny:
Bergamotka, Brzoskwinia
Obróbka:
Washed
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr

Poniżej receptura Maru z Rum Baby, który zdobył tytuł Mistrza na tegorocznych

Dutch Aeropress Championship:

1. Opłucz filtr gorącą wodą, zmiel 18g kawy i wrzuć go do aeropress'u (metoda odwrócona)

2. Dodaj 150 ml wody o temperaturze 87 stopni C (delikatnie mieszaj podczas nalewania).

3. Zamieszaj 20 razy.

4. Zakręć sitko i wyciśnij nadmiar powietrza.

5. Poczekaj do 1:30, następnie odwróć, obróć i stuknij by kawa odkleiła się od tłoka

6. Rozpocznij przeciskanie od 1:35-1:55.

7. Dodaj 50 ml wody o temperaturze pokojowej.

8. W razie potrzeby spróbuj i jeszcze bardziej rozcieńcz.

There is currently no comments or ratings for this product.
Ask a question
The Signature Of The:
Email:
Ask a question: