Rum Baba - Peru Carranza, Geisha- 200g

Data palenia: 27.05.2025

99.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Bergamotka, Brzoskwinia
Obróbka:
Washed
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.2 kg

Rum Baba - Peru Carranza, Geisha- 200g

Ukryta w oszałamiających Andach w regionie Amazonas, rodzina Carranza Montenegro uprawia coś wyjątkowego - na swojej farmie Gesha-only. W dystrykcie Lonya Grande, zamienili niegdyś zniszczoną ziemię w zrównoważony raj kawy, wszystko dzięki swojej miłości i poświęceniu dla tej jednej wyjątkowej odmiany. Rezultat? Kawa z soczystą brzoskwinią, pikantną bergamotką i kwiatami wiciokrzewu. To ostateczna klasyczna elegancka Gesha, idealna na specjalne okazje.

Profil sensoryczny: wicokrzew, bergamotka, brzoskwinia

Parametry:
Profil sensoryczny:
Bergamotka, Brzoskwinia
Obróbka:
Washed
Odmiana botaniczna:
Geisha
Profil wypalenia:
Pod filtr

Poniżej receptura Maru z Rum Baby, który zdobył tytuł Mistrza na tegorocznych

Dutch Aeropress Championship:

1. Opłucz filtr gorącą wodą, zmiel 18g kawy i wrzuć go do aeropress'u (metoda odwrócona)

2. Dodaj 150 ml wody o temperaturze 87 stopni C (delikatnie mieszaj podczas nalewania).

3. Zamieszaj 20 razy.

4. Zakręć sitko i wyciśnij nadmiar powietrza.

5. Poczekaj do 1:30, następnie odwróć, obróć i stuknij by kawa odkleiła się od tłoka

6. Rozpocznij przeciskanie od 1:35-1:55.

7. Dodaj 50 ml wody o temperaturze pokojowej.

8. W razie potrzeby spróbuj i jeszcze bardziej rozcieńcz.

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: