Good Coffee - Brazylia Tropicana - 250g

Data palenia: 14.04.2025

49.00
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Mielenie:
szt.
Wysyłka / Odbiór: 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od:
7.99
  • Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
  • DPD Pickup 7.99
  • Paczkomaty InPost 12.99
  • Kurier Inpost 14.99
  • Kurier DPD 15.99
  • Kurier (Pobranie) 18
Więcej o produkcie
Profil sensoryczny:
Czekolada, Cytrusy, Papaja
Obróbka:
Anaerobic natural
Wysokość uprawy:
900-1100 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Bourbon, Catuai, Topazio
Profil wypalenia:
Pod filtr
Waga
0.25 kg

 Good Coffee - Brazylia Tropicana - 250g

Gładka, przyjemna kawa, świetna na codzienny, poranny przelew. Orzechowo - kakaowe nuty ma zrównoważone słodkimi cytrusami i nutami owoców tropikalnych (papaja), ma długi, miodowy posmak.

Kawa pochodzi z plantacji Rio Brilhante położonej w Cerrado Mineiro, w kawowym stanie Minas Gerais. Jej właścicielem jest Inácio Urban, który przeniósł się tu z samego południa Brazylii w poszukiwaniu lepszego życia. Rodzina Inacio zajmowała się rolnictwem od samego początku, ale to on dostrzegł swoją szansę w Cerrado Mineiro i w kawie.

Rio Brilhante cieszy się przewidywalnym, stabilnym klimatem z odpowiednimi opadami deszczu, co bardzo sprzyja uprawie arabiki. Kawa "kocha" deszcz w okresie kwitnienia i wczesnego dojrzewania i lubi słońce podczas zbiorów. Owoce zbiera się tu mechanicznie (na zdjęciach widać jednen z harvesterów), a ustawienia maszyn pozwalają na dość precyzyjne zbieranie najdojrzalszych owoców. Potem, by zapewnić jednorodność zbioru owoce są sortowane za pomocą sortownika optycznego, który odrzuca niedojrzałe - czyli te o nieodpowiednim kolorze.

Profil sensoryczny: cytrusy, papaja, deserowa czekolada

Parametry:
Profil sensoryczny:
Czekolada, Cytrusy, Papaja
Obróbka:
Anaerobic natural
Wysokość uprawy:
900-1100 m n.p.m
Odmiana botaniczna:
Bourbon, Catuai, Topazio
Profil wypalenia:
Pod filtr
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Zadaj pytanie
Podpis:
E-mail:
Zadaj pytanie: