Kavoholik - Kolumbia Edwin Norena, Watermelon- 200g
Data palenia: 15.08.2025
Cena: 99.00
✈️ Ruszamy z wysyłką w UE! 📦 Dostarczamy już do: Łotwy, Litwy, Czech, Słowacji, Holandii, Hiszpanii, Rumunii, Niemiec i Austrii!
Symbol:
Data palenia: 15.08.2025
Cena: 99.00
Kavoholik - Kolumbia Edwin Norena, Watermelon- 200g
Wiśnie moczone są w wodzie przez 2 godziny. Początkowa maceracja węglowa wiśni trwa 72 godziny, a następnie zbierany jest miąższ. Sok z miąższu (mossto) to zaczyn z zaszczepionymi drożdżami (Schnapps Turbo Yeast), roztworem glukozy i aminokwasami. Sok ten wlewa się do kawy po zmiażdżeniu, podczas gdy 60% śluzu z mieszanki miąższu arbuza i arbuza jest odwadniane w drugiej fermentacji w temperaturze 30% przez 72 godziny. Kawa jest suszona na słońcu na afrykańskich glebach. Po około 15 dniach, przy wilgotności około 10,5%, pergamin jest stabilizowany przez 8 dni suchym miąższem, a następnie kawa jest ostatecznie przechowywana w workach zbożowych. Po ostatecznej stabilizacji trwającej od 8 do 10 dni, kawy są pakowane i przygotowywane partie.
Kawa infuzowana arbuzem
Producent: Edwin Norena
Profil sensoryczny: arbuz, guma balonowa, landrynki