- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kaffeelix - Austria
- KB Coffee Roasters - Francja
- Klaro Coffee - Polska
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- TANAT - Francja
- People Possesion - Francja
- Pikola Caffe - Czechy
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Swerl Coffee - Szwecja
- Sheep & Raven - Polska
- The Barn - Niemcy
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kaffeelix - Austria
-
KB Coffee Roasters - Francja
-
Klaro Coffee - Polska
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
TANAT - Francja
-
People Possesion - Francja
-
Pikola Caffe - Czechy
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
Sheep & Raven - Polska
-
The Barn - Niemcy
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
- Szukaj
- Moje konto
- Ulubione
-
Koszyk
0
-
Koszyk (0)Koszyk jest pustyDo bezpłatnej dostawy brakuje -,--Darmowa dostawa!Suma 0,00 złCena uwzględnia rabaty
-



Pikola - Kolumbia Sebastian Ramirez, decaf - 250g
Data palenia: 27.05.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 7.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier DPD 15.99
- Kurier (Pobranie) 18
Pikola - Kolumbia Sebastian Ramirez, decaf - 250g
Finca El Placer , będąca własnością rodziny Sebastiána Ramíreza od czterech pokoleń, to wyjątkowa historia pasji do kawy. Sebastián, który prowadzi farmę od ponad dekady, koncentruje się na precyzyjnym przetwarzaniu kawy przy użyciu różnych metod – suchej, mytej i półmytej. Każda odmiana przechodzi również macerację węglową, która przyczynia się do wyrafinowanego smaku powstałego napoju.
Proces przetwarzania tej kawy bezkofeinowejjest przemyślany w najdrobniejszych szczegółach, aby zapewnić najwyższą jakość i świeżość. Wszystko zaczyna się od starannego zbierania i sortowania owoców kawy, wybierając 90% dojrzałych i 10% półdojrzałych owoców. Są one miażdżone tego samego dnia, co pozwala zachować ich maksymalną świeżość. Fermentacja tradycyjnie odbywa się w kadziach przez 24 do 36 godzin. Następnie kawa jest myta trzy razy, aby usunąć wszystkie zanieczyszczenia, a powstałe ziarna zachowują swoją czystość i charakter. Następnie następuje faza powolnego i starannie kontrolowanego suszenia na arkuszach, która trwa około 15 dni.
Profil sensoryczny: ciasteczka, czekolada
Dane producenta
kafe pikola s.r.o.,
Polská 3,
78701 Šumperk
Czech Republic
+420 739 656 729
sumperk@kafepikola.cz
-
Świeża dostawa