- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Rum Baba - Kolumbia El Vergel DECAF - 250g
Data palenia: 30.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Rum Baba - Kolumbia El Vergel DECAF - 250g
Czy kawa bezkofeinowa może smakować jak wyśmienita jasno palona kawa pełna kofeiny, owoców, aromatów? Owszem!
Dekofeinizacja kawy następuje po całkowitym przetworzeniu kawy (zielonej) przez producenta, a przed wprowadzeniem jej do palarni. Najczęściej i tradycyjnie dekofeinizacja odbywa się przy użyciu syntetycznych rozpuszczalników chemicznych. Co jest skuteczne, ale mniej korzystne ze względu na wpływ na środowisko.
Ta kawa bezkofeinowa jest lokalnie pozbawiona kofeiny w Kolumbii zgodnie z metodą procesu trzciny cukrowej. W procesie trzciny cukrowej wykorzystuje się naturalny produkt uboczny trzciny cukrowej (sfermentowaną melasę) jako rozpuszczalnik do ekstrakcji kofeiny. Trzcina cukrowa jest ważną uprawą rosnącą na tym obszarze, co czyni ją idealnym wyborem do usuwania kofeiny z lokalnie uprawianej kawy.
Profil sensoryczny: karmel, śliwka
-
Świeża dostawa