- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- PRAŻ Micro Roastery - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- The Naughty Dog- Czechy
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
- Pochodzenie
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
PRAŻ Micro Roastery - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Beansmith's - Kenia Ndimi - 250g
Data palenia: 02.01.2025
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Beansmith's - Kenia Ndimi PB - 250g
PB oznacza peaberry. Peaberry to nazwa nadana bardzo specyficznemu kształtowi ziaren kawy, które są wynikiem naturalnej mutacji wiśni kawowca. Podczas gdy w każdym owocu znajdują się zwykle dwa ziarna, mutant wiśni peaberry produkuje tylko jedno zaokrąglone ziarno. Mutacje Peaberry występują w około 5% wszystkich odmian kawy. Ziarna te są znane z tego, że są bardziej okrągłe, mniejsze i gęstsze, co może przyczynić się do bardziej równomiernego koloru palenia.
Bardzo soczysty filtr o wyraźnym owocowym smaku i herbacianym charakterze. Najpierw poczujesz maliny, które stopniowo zostaną zastąpione smakiem nektarynek i moreli w ustach. Przez cały czas owocowy smak jest uzupełniony przyjemną, gęstą słodyczą podobną do cukru trzcinowego. Na koniec pozostaje bardzo przyjemny posmak przypominający Darjeeling. Kawa ma wyższą kwasowość, średnią słodycz i pełne, okrągłe body.
Przepis na V60 od baristy Beansmith's:
300 ml wody, 95 °C
20 g kawy - 23 kliknięcia na comandante
0:00 40 ml wody
0:35 100 ml wody
1:15 80 ml wody
1:55 80 ml wody
Całkowity czas około 2:50
Profil sensoryczny: malina, nektarynki, brązowy cukier, herbata
-
Świeża dostawa