W dniach 15-21.07.2024
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- 101Coffee - Polska
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- Kavoholik - Słowacja
- KAWA Coffee - Francja
- Manhattan Coffee- Holandia
- Momento Coffee - Polska
- Onyx Coffee - USA
- People Possesion - Francja
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
101Coffee - Polska
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
KAWA Coffee - Francja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
Momento Coffee - Polska
-
Onyx Coffee - USA
-
People Possesion - Francja
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
COFFEE PLANT - Kenia Thiururi - 250g
Data palenia: 20.08.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 22.5
COFFEE PLANT - Kenia Thiururi - 250g
Kenia Thiururi ma średnie, krągłe body oraz dobrze rozwiniętą kwasowość.
Farmerzy dostarczający ziarna do Thiururi uprawiają odmiany kawy, które są typowe dla Kenii. SL28 i SL34, eksperymentalne odmiany z pierwszej połowy XX wieku, są najczęściej uprawiane na plantacjach o powierzchni około 1 hektara. Kooperatywa Komothai, której częścią jest Thiururi, obejmuje kawy z regionu Kiambu. Mikroklimat tego regionu dostarcza fantastycznie słodkie i głębokie w smaku owoce, a obróbka typu Washed podkreśla owocowość tych słodkich ziaren.
Rekomendowana receptura przez COFFEE PLANT:
19,5 g kawy – średnio zmielonej (23-24 klików na Comandante) 320 g wody w temperaturze 100°C.
I zalanie 50 g; II zalanie w 30 sek.do 100 g; III zalanie w 1:000 dolać do 190 g, IV zalanie: w 1:30 dolać do 250 g.; V zalanie: w 2:00min dolej do 320g
Po upływie ok. 3:15min Twoja kawa jest gotowa!
Profil sensoryczny: czarna porzeczka, malina, biała herbata
-
Świeża dostawa
-
Produkty podobne