- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- Blind Monkey - Irlandia
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
Blind Monkey - Irlandia
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
DAK Coffee- Etiopia Hydro Honey - 250g
Data palenia: 16.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
DAK Coffee- Etiopia Hydro Honey - 250g
Pyszny experimental natural / honey od Danche Washing Station, który jest jasny i soczysty. Nuty smakowe mandarynki, żółtej śliwki i grejpfruta.
Ta kawa była fermentowana łącznie przez 48 godzin, zarówno w warunkach tlenowych, jak i beztlenowych. Danche to myjnia w Chelbesa w Gedeo. Zbiera się dojrzałe czerwone wiśnie, a zawartość cukru mierzy się za pomocą refraktometru cyfrowego (skala Brixa). Wiśnie są następnie sortowane pod kątem zanieczyszczeń i pływane w celu oddzielenia ich według gęstości, przy czym wiśnie pływające są usuwane.
Początkowo wiśnie suszy się przez 48 godzin w zacienionych suszarniach, a następnie myje. Wiśnie fermentują w zbiorniku przez 48 godzin, z czego 24 godziny to fermentacja tlenowa, a następnie 24 godziny fermentacji beztlenowej. Po fermentacji wiśnie ponownie umieszcza się w zacienionych suszarniach na około 25 dni.
Złożony proces fermentacji wydobywa z owoców to co najlepsze.
Profil sensoryczny: śliwki, mandarynki, kwiaty
-
Świeża dostawa