• DAK Coffee - Kolumbia DECAF, Sweet Dreams- 250g

Data palenia: 10.05.2024

Mielenie
Profil sensoryczny: Banan, Mango
Obróbka: Sugarcane E.A.Decaf (naturalny proces dekofeinizacji)
Odmiana botaniczna: Typica
Profil wypalenia: Pod filtr
119.00
szt. Dodaj do ulubionych
Program lojalnościowy dostępny jest tylko dla zalogowanych klientów.
Opinie
Wysyłka / Odbiór 24 h 🚀/ "od ręki" Ul. Płocka 22A 🏡
Cena przesyłki od: 12.99
Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
Paczkomaty InPost 12.99
Kurier Inpost 14.99
Kurier (Pobranie) 18
Kurier DPD 22.5
Waga 0.25 kg

DAK Coffee - Kolumbia DECAF, Sweet Dreams- 250g

Niesamowita bezkofeinowa typica od Angie Hernandez z Finca Los Nogales. To PIERWSZA tak niesamowita kawa bezkofeinowa po prostu bomba owoców.

Spodziewaj się nut banana, smoczego owocu i mango.

Podczas tego procesu wiśnie kawy przechodzą kilka etapów.

 1: Wybór dojrzałych owoców. Proces rozpoczyna się od starannego zebrania wyłącznie dojrzałych owoców kawy. Gwarantuje to optymalną jakość kawy bezkofeinowej.

2 : Zebrane owoce poddawane są procesowi dezynfekcji przy użyciu uzdatnionej wody. Zapewnia to eliminację ewentualnych zanieczyszczeń i gwarantuje higienę kawy.

3: Selekcja odbywa się na podstawie gęstości przy użyciu wody. Proces ten pozwala na rozdzielenie owoców kawy według ich gęstości, aby zapewnić najwyższą jakość ziaren.

4: Wyselekcjonowane ziarna kawy poddawane są procesowi fermentacji przez 90 godzin, z zastosowaniem dodatków podobnych do zakwasu używanego do wypieków. Ten etap jest kluczowy dla rozwoju niepowtarzalnych smaków kawy.

5: Po fermentacji ziarna kawy są dokładnie myte w celu usunięcia pozostałości i niepożądanych aromatów.

6: Dodawany jest naturalny rozpuszczalnik uzyskany z miąższu lub skórki tej samej kawy w procesach enzymatycznych i fermentacyjnych. Rozpuszczalnik ten jest niezbędny do ekstrakcji kofeiny z ziaren.

7: Ziarna kawy moczy się w rozpuszczalniku przez około 48 godzin. Proces ten pozwala kofeinie rozpuścić się, pozostawiając ziarna pozbawione kofeiny. 

8: Ziarna kawy są ponownie myte w celu usunięcia wszelkich pozostałości po procesie dekofeinizacji. 

9: Ziarna kawy bezkofeinowej umieszcza się w miejscu suszenia i pozostawia do wyschnięcia na 8 dni. Dzięki temu ziarna przed zapakowaniem osiągną odpowiedni poziom wilgoci.

Profil sensoryczny: banan, mando, smoczy owoc

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.