- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Beansmith's Coffee- Czechy
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- COFFEE PLANT- Polska
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Frukt Coffee - Finlandia
- Father's Coffee- Czechy
- Guest Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Rum Baba Coffee- Holandia
- Runty Roaster- Polska
- The Naughty Dog- Czechy
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Beansmith's Coffee- Czechy
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
COFFEE PLANT- Polska
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Frukt Coffee - Finlandia
-
Father's Coffee- Czechy
-
Guest Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Rum Baba Coffee- Holandia
-
Runty Roaster- Polska
-
The Naughty Dog- Czechy
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Father's Coffee Roastery - Salwador, La Reforma 300g
Data Palenia: 13.11.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Father's Coffee Roastery - Salwador, La Reforma 300g
Rodzina Alvarez jest właścicielem farmy La Reforma, położonej w pięknym paśmie górskim Apaneca Ilamatepec. Skupiają się na uprawie afrykańskiej odmiany SL28, a ta konkretna partia została wyhodowana na zboczach słynnego wulkanu Ilamatepec w Santa Ana. Chociaż farma nie ma oficjalnego certyfikatu, rodzina Alvarez zarządza nią zgodnie ze zrównoważonymi praktykami zgodnymi z Rainforest Alliance. Kawa jest uprawiana w cieniu rodzimych drzew i drzew Inga.
W gospodarstwie La Reforma rośliny kawy kwitną do trzech razy w sezonie, zazwyczaj w kwietniu i maju. Zbiór dojrzałych wiśni odbywa się od grudnia do lutego. Po zbiorze wiśnie są przygotowywane na farmie do naturalnego przetwarzania. Suszenie odbywa się na podniesionych grządkach przez około 18 dni. Następnie kawa jest wysyłana do El Borbollon, rodzinnej stacji przetwórczej z ponad stuletnim doświadczeniem.
Profil sensoryczny: kiwi, daktyle, kakao
-
Świeża dostawa