- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Palarnie
- Bracia Ziółkowscy - Polska
- Blind Monkey - Irlandia
- COFFEE PLANT- Polska
- Coffee Collective - Dania
- Doubleshot - Czechy
- DAK Coffee - Holandia
- Friedhats- Holandia
- Guest Coffee - Polska
- Good Coffee - Polska
- HAYB- Polska
- Kavoholik - Słowacja
- Labuna - MY
- Manhattan Coffee- Holandia
- MAMAM Coffee - Polska
- Miga Coffee - Polska
- Momento Coffee - Polska
- Runty Roaster- Polska
- Sumo Coffee Roasters - Irlandia
- Swerl Coffee - Szwecja
- Pochodzenie
- Metoda zaparzania
- Rodzaj
-
Palarnie
- Młynki
- Herbata
- Akcesoria
- Promocje
- Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
- NOWOŚCI
-
Kawa
-
Bracia Ziółkowscy - Polska
-
Blind Monkey - Irlandia
-
COFFEE PLANT- Polska
-
Coffee Collective - Dania
-
Doubleshot - Czechy
-
DAK Coffee - Holandia
-
Friedhats- Holandia
-
Guest Coffee - Polska
-
Good Coffee - Polska
-
HAYB- Polska
-
Kavoholik - Słowacja
-
Labuna - MY
-
Manhattan Coffee- Holandia
-
MAMAM Coffee - Polska
-
Miga Coffee - Polska
-
Momento Coffee - Polska
-
Runty Roaster- Polska
-
Sumo Coffee Roasters - Irlandia
-
Swerl Coffee - Szwecja
Palarnie -
-
Młynki
-
Herbata
- Akcesoria
- Promocje
-
Prezenty🎁
- Blog
- Kontakt
-
Friedhats - Etiopia Chorso, Black Honey - 250g
Data palenia: 13.12.2024
- Odbiór osobisty 0 zł (Warszawa - Płocka 22A) 0
- DPD Pickup 6.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier Inpost 14.99
- Kurier (Pobranie) 18
- Kurier DPD 18
Friedhats - Etiopia Chorso, Black Honey - 250g
Info o kawie od Palarni:
"Kupiliśmy tę kawę za pośrednictwem Primavera, importera kawy, od którego kupujemy gwatemalskie kawy od kilku lat. Przez jakiś czas mieli nawet swoje holenderskie biuro w naszej palarni. Ostatnio zaczęli sprowadzać kawę z innych źródeł i musimy powiedzieć, że całkiem dobrze im to wychodzi. To kawa przetwarzana w procesie Black Honey z Chorso, Yirgacheffe. Powstała z zebranych wiśni od drobnych rolników z tego obszaru. Proces przetwarzania Black Honey oznacza, że wiśnie są rozdrabniane w taki sposób, że miąższ jest w większości usuwany, ale śluz (warstwa po miąższu) pozostaje w większości nienaruszony. Zwykle oznacza to, że kawa ma więcej słodyczy niż w pełni umyta kawa, ale nie tak fikuśny jak naturalnie przetworzona kawa. „black honey” odnosi się do koloru pergaminu ze względu na dużą ilość śluzu pozostawionego na ziarnach przed wysuszeniem. Ale szczerze mówiąc, brzmi po prostu dobrze. „Black Honey”... aż chce się go pić ze względu na te słowa. To magia marketingu. Myślę, że Graciano Cruz z Panamy faktycznie wymyślił ten termin, ale mogę się mylić. Ok, fajnie, ale jaki ma smak? Ma nuty brzoskwiniowej mrożonej herbaty, bergamotki, syropu klonowego.
Profil sensoryczny: brzoskwinia, bergamotka, syrop klonowy
-
Świeża dostawa